Ny køreplan er god ved Ballerups pendlere
Maaloev-Station.jpg
Betjeningen på blandt andet Måløv Station bliver bedre i den nye køreplan for S-togene. Foto: privatfoto
Togtur DSB’s nye køreplan, der træder i kraft den 14. december, giver bedre forhold for pendlerne i især Måløv og Skovlunde.

Fra den 14. december indfører DSB en ny køreplan for S-togene. Den vil give en række forbedringer for især brugere af stationerne i Måløv og Skovlunde, på de rejser, der er længere.

“I dag kører S-togene fra København til Frederikssund med to og 18 minutters intervaller, så selvom eksempelvis Måløv har seks tog i timen, oplever kunderne det som om vi kører med 20-minutters drift, fordi nogle af afgangene ligger så tæt op ad hinanden,” siger DSB’s informationschef Tony Bispeskov.

Flere hurtigtog og en bedre spredning betyder, at passagererne nu vil opleve, at der kører et S-tog hvert 10. minut i stedet for, at der kommer to tog lige efter hinanden, efterfulgt af en lang pause.

 

Flere hurtigtog

På Skovlunde Station vil der fra den 14. december være ni tog i timen, seks hurtige på linje C samt tre tog på H-linjen med stop på alle stationer indtil Østerport. I dag kører der seks såkaldte stoptog i timen.

Malmparken og Ballerup Stationer går fra tre hurtigtog og seks stoptog i timen til seks hurtigtog og tre stoptog i timen, så også her vil den nye køreplan være en forbedring.

Der er også blevet lyttet til Ballerup kommunes ønske om at bevare Kildedal Station. Der er nemlig gang i et stort udviklingsarbejde omkring Kildedal, med både erhverv og boliger, så derfor er der stor tilfredshed med, at man stadig har fem stationer i kommunen, der altså generelt får en bedre betjening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *