Specialklasser reddet på målstregen
Hoere-taledamer-2.jpg
Maj-Britt Salgaard (t.v) og de andre forældre til børnene i specialklaserne på Baltorpskolen glæder sig over, at tilbuddet nu er blevet reddet af politikerne. Foto: privatfoto
Redning Det så længe ud til, høre-taleklasserne på Baltorpskolen skulle lukkes. Men nu er politikerne gået imod forvaltningens indstilling og har reddet klasserne.

For en måneds tid siden skrev Ballerup Bladet om en gruppe forældre, der var voldsomt i oprør over Ballerup kommunes planer om at lukke tale-høreklasserne på Baltorpskolen.

Kommunen mente, at klasserne var for små og at det faldende elevtal gjorde klasserne urentable og derfor skulle lukkes ned.

Forældrene frygtede for deres børns fremtid og en skov af protester rejsete sig via facebook og sendte en kaskade af vrede høringssvar i politikernes retning.

Nu er høringsfristen overstået og på sit seneste møde besluttede politikerne i børne- og skoleudvalget så at gå imod forvaltningen og frede klasserne.

Børnenes tarv

”Vi har fået rigtig mange høringssvar, der alle pegede i samme retning, nemlig at man vil ødelægge meget for børnene. Det lyttede vi til, det er jo ikke for sjov, at vi sender beslutninger i høring. Og vi varetager barnets tarv i denne sag, så derfor har vi besluttet at bibeholde klasserne,” siger Peter Als (A), formand for børne- og skoleudvalget.

En del af børnene i klasserne kommer fra andre kommuner og derfor har Ballerup Kommune et stort ansvar for de børns hverdag, pointerer Peter Als.

At man nu vil bibeholde klasserne betyder til gengæld også, at man er nødt til at hæve takstene.

Trækker læsset

Tallene viser nemlig ikke, at der vil ske en stigning i antallet af børn i klasserne, da de jo netop er et specialtilbud, skræddersyet til en udvalgt gruppe.

”Vi er nødt til at hæve taksterne, som kommunerne skal betale for at kunne benytte sig af klasserne. For det må ikke give underskud og det er jo netop derfor, at forvaltningen anbefalede en lukning. Så nu må vi se, om de andre kommuner vil betale den forøgede takst, eller finde andre løsninger,” siger Peter Als, som samtidig understreger, at der ikke findes mange andre tilbud i nærheden.

”Ballerup Kommune trækker læsset i stor stil i forhold til det tilbud, så vi kan ikke byde vores skatteydere, at de skal betale for gildet. Derfor må vi hæve taksterne. Vi vil så forsøge at samarbejde med andre skoler og få kommunikeret ud til andre, hvad de her tilbud kan og få nogle samarbejder i gang, så vi måske kan få flere til. Men nu må vi se, hvordan det kommer til at gå og vi giver det altså en chance, ”siger Peter Als.

Takststigningen vil først komme pr. 1. januar 2022, idet de kommunale budgetter allerede er på plads for 2021.

Hos forældrene er der naturligvis glæde over beslutningen.

Et stort ansvar

”Vi er rigtig glade for, at det lykkedes, selvom vi ikke rigtig troede på det. Vi er taknemmelige for, at politikerne har lyttet og det viser, at vores protester ikke bare var for at være imod, men at der rent faktisk var substans og fagligt belæg for vores bekymring,” siger Maj-Britt Salgaard, mor til en elev i 1. klasse i specialtilbuddet.

Hun kan sagtens se meningen med, at man vil etablere samarbejde med andre af kommunens skoler og håber også, at andre kommuner vil være med til at finansiere den fortsatte tilstedeværelse af specialklasserne.

”Det er ikke bare et ansvar overfor vores børn, det er et samfundsmæssigt ansvar, som man påtager sig her,” siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *