Livgivende legat til pigefodbolden
Maaloev-fodbold-kopi.jpg
Måløv Hareskov u14 pigehold fik et flot legat fra Gjensidige samt lokal støtte og kunne dermed iklæde sig de nye fælles spillerdragter. Foto: privatfoto
fodbold Pigefodboldens største udfordring er det store frafald i teenageårene.

De ambitiøse tager til licensklubberne. Fester, skole og nye interesser tager sin andel og pludselig er der ikke et attraktivt tilbud tilbage til resten og hele årgange falder på gulvet.

Det var situationen i Måløv Boldklub. Heldigvis trådte naboklubben Hareskov IF til og sammen har de startet et klubsamarbejde, Måløv Hareskov Pigefodbold, omkring U14 årgangen. Nu er der knap 35 piger, hvor de bedste spiller i Liga 1 og alle kan være med på 8-mands holdet i række 2.

I starten af sæsonen spillede det ene hold i Måløv-trøjer og det andet i Hareskov trøjer. En flok sammenbragte børn, der skulle lære hinanden og nye trænere at kende. Trænerteamet ønskede, at pigerne fremstod som en stærk og samlet enhed, så i samarbejde med Robey fik holdet designet en ny professionel spilledragt, der fusionerede begge klublogoer og -farver.

Men hvordan finder man lige 25.000 kroner til at gøre drømmen til virkelighed? En lokal kebab-bar støttede med 5000 kroner og resten søgte klubben om hos Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat.

Til træningen den 29. oktober dukkede der pludselig et kamerahold, en kendt studievært og en stor sportstaske op.

Studieværten var Heidi Frederikke Sigdal, der er en del af juryen i Gjensidige Kvindeliga Drømmelegatet og i tasken lå spillesættet som pigerne fik udleveret under stor jubel. Det nye sæt kom straks i brug til det officielle holdfoto og begejstringen lyser ud af billedet. Måløv Hareskov Pigefodbold er ikke længere en flok sammenbragte børn, men en fodboldklub med en stærk identitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *