Så ruller hjemløse-rocken igen
Hjemloes-03-47-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal nok blive både festligt og larmende, når Purple Eclipse og resten af de inviterede bands lægger Baltoppen ned og spiler til årets Rock for hjemløse.. Foto: Kaj Bonne
Musikfest Trods tidens udfordringer bliver sidste års store succes, Rock for hjemløse igen fyret af i Baltoppen LIVE. I år med corona-forholdsregler og store navne på plakaten.

Da Baltoppen LIVE sidste år i november gav den gas til det stort anlagte Rock for hjemløse, blev det noget af et tilløbsstykke og ikke mindst noget, som gav genlyd vidt omkring.

Nu åbner ballet igen, selvom 2020 unægtelig har været hård ved større musikalske og sociale arrangementer.
Lørdag den 24. oktober ruller rocken igen i Baltoppen Live med masser af bands, der igen giver den gas til fordel for den gode sag.

Sidste år fik man samlet mere end 50.000 kroner ind til Møllens hjemløsearbejde og i år kan beløbet blive endnu større.

Rock for hjemløse vol. 2 bliver en endnu større musikalsk fest, idet man har fået fat i en række store navne til at live salen op.

Det er nemlig lykkedes at få Beatles coverbandet Rubber Band til at komme forbi. Dertil kommer navne som Gaskapellet, ZZ Top Jam, Thin Lizzy coverbandet Falling Hazard og de to lokale bands M.A.S.K og Purple Eclipse, hvor den musikalske arrangør, Steen Aabrink, selv spiller i.

Samtidig har man hyret den legendariske rockjournalist Steffen Jungersen til at være konferencier, og sørge for at levere både viden og rock-anekdoter fra scenekanten.

”Alle bands får 40 minutter og vi har fået Rubber Band til at komme og spille. Det er rigtig stort og en anerkendelse, at de vil spille, selvom de har travlt. Så vi glæder os til det,” siger Steen Aabrink.

En speciel fest

Men det bliver også en lidt anderledes fest. På grund af coronasituationen vil der være en del begrænsninger for publikum denne aften.

”Drikkevarer skal bestilles sammen med billetten og så får man sine drikkevarer ned til bordet. Vi har meget stort fokus på at overholde restriktionerne, for ellers får vi ganske enkelt ikke lov til at afholde arrangementet. Der er på nuværende tidspunkt plads til 200 gæster, men så må vi se, om vi kan fylde op,” siger Steen Aabrink, som dog glæder sig over,at man kan afholde arrangementet, fordi det kan karakteriseres som en slags teater/biografforestilling.

”Vi er rigtig glade for, at det overhovedet kan lade sig gøre at afholde arrangementet, også selvom det bliver på lidt specielle vilkår. Når man tænker på, at rigtig meget har været lukket ned, så er det positivt, at vi har fået lov, ”siger han.

Baren er åben

I disse coronatider har Baltoppen LIVE justeret på hvordan arrangementer i Ballerups professionelle kulturhus normalt foregår. Siden september har gæster blandt andet, som tidligere nævnt skulle forkøbe drikkevarer online, som så placeres ved deres siddepladser ved ankomsten.

“Det er ikke noget at myndighederne kræver at vi gør, men vi vil så gerne gøre alt for at vores gæster ikke skal stå for meget i kø og komme for tæt på hinanden. Og derfor gør vi lidt mere end vi bør gøre”, siger Ib Jensen, der er chef for Baltoppen LIVE og fortsætter.

“For nyligt har vi udlånt vores store koncertsal til koncertforeningen Baghuset LIVE, der normalt afholder sine koncerter i Baghuset. Men på grund af corona’en, må de ikke lukke så mange publikummer ind i Baghuset. Da Baltoppen LIVE er meget større, må vi lukke langt flere gæster ind. Arrangørgruppen bag Baghuset LIVE fik lov til at åbne en bar under de koncerter og det gik rigtigt fint med den bar. Gæsterne var så gode til at holde afstand og til at tage mundbind på, når de var i serveringsstedszonen. Og da vi til lørdagens støttekoncert har hele seks bands på scenen samt åbningstaler ved borgmester Jesper Würtzen samt hovedarrangøren Foreningen Møllens Venner og den legandariske konferencier, har vi valgt at have baren åben som et supplement til online-forsalget af drikkevarer”, slutter Ib Jensen, der selv voksede op i Struer og med smil husker Steffen Jungersen fra ungdommen.

Konkret hjælp

Rock for hjemløse har ikke bare stor betydning for de musikglade. Rockfesten har reel betydning for det arbejde, som Møllen på Gl. Rådshusvej laver i forhold til hjemløse.

”Det har stor betydning for os og det arbejde vi gør i det daglige for vores hjemløse. Vi bruger pengene til forskellige former for konkret hjælp i dagligdagen, flytning og andet, der kan hjælpe nogle af de mest udsatte i samfundet,” siger Niels Gulbech-Eiruff fra Møllen, som også glæder sig over, at man trods årets udfordringer, alligevel kan give den gas i Baltoppen og både skabe en musikalsk fest og støtte den gode sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *