Kunst og grønt i kommunen
Debat Siden 1988 har der i kommunen været en såkaldt to-procent regel.

Den går ud på, at hver gang kommunen sælger en grund, bygger nyt eller laver større renoveringer, afsættes der 2 procent af salgsprisen eller af det samlede budget til integreret kunst, dvs. kunst lavet til det konkrete sted. Derfor findes der i dag en stor mængde offentlig kunst rundt om i kommunen.

Og i den anledning kom jeg med budget forslag.

Det går ud på, at 2 procent reglen, også kan anvendes til grønne tiltag, så der kan bygges endnu mere energivenligt.

Det aftales nærmere blandt budgetparterne, hvordan den gældende ordning med reservation af 2 procent af byggesummen ved nybyggeri kan ændres således, at puljen fremover også vil kunne anvendes til anden form for forskønnelse, herunder i særlig grad grønne initiativer, som ellers ikke ville blive tænkt ind i projektet.

Den indebærer at de 2 procent kan bruges til kunst eller til anden forskønnelse – gerne grøn.

Det er altså ikke nye penge, men et valg mellem kunst eller grønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *