Kulturen er på budgettet
Debat Mandag den 5. oktober vedtog Ballerup kommunalbestyrelse et nyt budget for de kommende år, og det blev en god aftale for kulturen i Ballerup.

Mange gode initiativer bliver støttet, og her kan jeg nævne et par stykker som henvender sig til vores yngste borgere, og de ældste. Det ene hedder Orkester-satellitter – et stærkt partnerskab mellem folkeskolen og vores Musik-og Kulturskole.

Der har længe været evidens for, at aktiv deltagelse i musik-og kulturmiljøer styrker børn og unges trivsel – både i og uden for skolen. Samtidigt viser undersøgelser at børns deltagelse i musik giver bedre resultater i skolefag, bedre motivation i skolen og større kreativitet. Orkestersatellitten er et gratis undervisningskoncept for 3-5 klasses elever, på folkeskoler i Ballerup, hvor børn og unge aktivt kan deltage i musikalske fællesskaber.

Målet er at skabe et gratis lokalt forankret orkester og give flere børn og unge med forskellig baggrund muligheden for at blive en del af et stærkt musik- og kulturmiljø. Det kan skabe grobund for et livslangt deltagelse i vores musik og kultur fællesskaber, og dermed bidrage til det gode liv for vores børn og deres familier.

Den anden musiske aftale er Musik i Fællesskaber, hvor vores kor og orkestre tilknyttet Lautrupgård eller Musisk Samråd i Ballerup, kan få et tilskud til at betale deres dirigent/instruktør, arrangementer og transport af instrumenter, for at kunne underholde vores medborgere på plejecentre, bofællesskaber, Hospice og andre , der ikke selv kan opsøge vores kulturtilbud i Ballerup. En aftale til fælles glæde for Ballerups mange lokale kulturudøvere, og vores ældste medborgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *