Kend økonomiske faldgruber op til flytning i lejlighed
ballerupbladet.dk-kviklanet.dk-14-09-2020.jpeg
SPONSORERET INDHOLD: Er du på udkig efter nyt lejemål, er det at have overskud på kontoen et must. For det første er der som regel opsigelse på tre måneder for de fleste lejemål eller fx seks uger ved kollegier, så for en stund kommer du til at skulle betale husleje for to lejligheder – den nye og den gamle. For det andet er der depositum og evt. forudbetalt leje at være obs på, der også skaber en tung økonomisk byrde.

Tjek listen over kviklån med 25% ÅOP, hvis du hurtigt har brug for penge og overvejer lån som en løsning. Men du kommer langt i forhold til at møde udgifterne ved overtagelse af ny lejlighed ved slet og ret bare at være bevidst om dem. Her er et par ting, du med fordel kan lægge budget ud fra.

Depositum må være tre måneders leje
Depositum må maksimalt være tre måneders husleje eksklusiv forbrug, men kan sagtens være mindre end det. Ikke at det ikke er nemt at finde udlejere, der bryder loven på det punkt, men det behøver du ikke tage hensyn til, for juraen er fast angående depositum. Ligger en husleje på 4000 kr., kan depositum højst være 12.000 kr., så det er beløbet, du i hvert fald skal sidde inde med, når indbetaling forefalder i forbindelse med, at du overtager lejemålet – og gerne mere til evt. husleje.

Pengene får du tilbage, når du flytter, hvis ikke mangler skal udbedres, eller udlejer beslutter sig for, at lejligheden ikke er gjort ordentlig ren ved fraflytning. Ved indflytning føles det alligevel som byrde.

Vær også obs på forudbetalt leje
Forudbetalt husleje kan kræves for op til tre måneder ved indflytning, selvom det typisk blot vil være husleje for første måned, der skal betales. Ved at vide det præcise beløb i god tid kan du kapere det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *