Klumme: Bonus ved bonus
Nicola-sort-hvid-copy-1.jpg
det søde morliv Skribenten bag Ballerup Bladets klumme ’Det Søde Morliv’ er Nicola Sandra Voss. Hun er 37 år, gift med Jonas og mor til to: Dixon på seks og Titan på tre år. Nicola bor i Måløv og er uddannet journalist. Hun er medstifter af hjemmesiden Filterfri.com og driver sin egen blog: Ordpigen.dk.

Jeg har lige været til barnedåb for en lille stjerne, hvis forældre valgte at leve hver for sig allerede inden han blev født. Dåben blev fejret to steder og jeg var til den fest uden barnet. Det lyder lidt trist, men det var faktisk rigtig hyggeligt. Måske fordi barnet allerede har nogle skønne bonussøskende og deres mor var endda en af fadderne.

Ja, det lyder rodet og er det nok også, men i Danmark findes der 37 forskellige familieformer ifølge Danmarks Statistik, så det er nok slet ikke så særligt, som det lyder.

Vi filtrer os alligevel ind og ud af hinandens liv. Nogle gange får vi titler, andre gange er de unødvendige eller ligefrem overflødige.

Jeg husker lige så tydeligt, hvor mærkeligt det føltes at erhverve mig titlen ”bonusmor,” da min mand og jeg blev gift. Mine to bonusdrengene var ikke helt små og de havde jo allerede en mor. Så jeg har aldrig opfattet mig selv som deres bonusmor, for jeg ved ikke engang rigtigt, hvad den titel indebærer. Jeg har til gengæld prøvet at være en voksenven af en art og håber mest af alt, at de også ser mig sådan.

”Mor, når du er bonusmor til Frede, så er Charlotte også min bonusmor,” sagde Dixon en dag, da han prøvede at forstå, hvorfor nogle er fætre andre tanter og bonus her og der.

”Det er godt tænkt, men egentlig er det lidt unfair, for faktisk er det kun mig, der er bonusmor til Frede, selvom Charlotte og far engang var gift,” svarede jeg.

”Jeg synes, Charlotte skal være min bonusmor,” sagde Dixon bestemt, og vi blev enige om, at det var helt fint, hvis hun altså ville være det.

I forhold til de åbenlyse udfordringer og komplikationer som der naturligvis er, når et samliv ophører og nye familieformer indføres, må jeg tilstå, at det er gået forbløffende nemt i vores familie.

Skilsmisser, flytninger, knuste drømme og uenigheder vejer selvfølgelig tungt i livsregnskabet og selvfølgelig skulle vi alle finde vores ståsted, da jeg kom ind i familien. I dag fortryder jeg mest, at vi kom til at bruge al for meget tid på bagateller som tøj der røg frem og tilbage og værst af alt, at min yngste bonusdreng blev fanget i det. Men selvom man er voksen, er man ikke fejlfri og det nytter ikke at slå sig selv i hovedet over fortiden. Så hellere hylde det gode ved den:

Som den hund, min mand netop havde erhvervet sig, da vi mødte hinanden. Da han havde brug for hjælp med pasning af hvalpen og ekskonen er akkurat ligeså hunde-tosset som os, blev hun hurtigt omdøbt til ”Kiksemor.” Der er nemlig ingen, der har givet eller giver hunden så mange kiks, som hun gør.

I dag, otte år senere, er hun stadig Kiksemor og har lige haft ham på ferie i en uge, hvor vi selv skulle på bilferie til Jylland. Ud over det lettede os, var det også luksus for vores hund Charlie. Kiksemor lader ham nemlig ligge i sofaen på hendes bløde ægte-pels-tæppe og ovenikøbet sover hun selv i sofaen med ham, så han ikke skal ligge alene i stueetagen.

Og ikke nok med det, da vi var tilbage fra ferie og fik en lettere mut hund hjem (nu havde han jo lige været på luksusophold) tog hun Dixon og hans ene storebror med på Den Blå Planet og på Flyvergrillen efter en kæmpe is.

Så ”Kiksemors” tilstedeværelse i vores og vores børns liv er uden tvivl en bonus. En bonus, jeg er stolt af og glad for at inkassere. Når vi spiser middage sammen, hygger vi os og føler os som det vi er: Familie. Om vi er form nummer 37 eller 38 bør vi nok holde op med at tælle, for mig bekendt er der ikke to familier, der er ens og heldigvis for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *