Fotohandleren lukker albummet i
Fotohandler.jpg
Christian Holstrup har stået i spidsen for PhotoCare i Ballerup Centret i 18 år. Nu er det slut og dermed er der for første gang i 46 år, ikke nogen fotohandler i Ballerup Centret. Foto: privatfoto
Lukning Efter 46 år er der fra månedens udgang ikke længere nogen fotoforretning i Ballerup Centret. Ejeren gennem de sidste 18 år drejer nøglen og åbner et nyt, ukendt kapitel.

Det har været en helt naturlig del af ’gadebilledet’ i Ballerup Centret ganske som i de fleste andre centre og gågader. En fotohandler.

Men fra i dag den 31. august er der ikke længere sådan en i Ballup Centret.
PhotoCare lukker og slukker med månedens udgang og indehaver Christian Holstrup smider tøjlerne efter 18 år som ejer af den gamle butik.

”Det er mærkeligt. Jeg har været i branchen i 35 år og har været i en række butikker, senest 18 år her i Ballerup. Det har været en god tid og jeg har virkelig mødt mange af de lokale gennem årene. Men jeg er også afklaret,” siger Christian Holstrup.

Forretningen har ligget der siden 1973 og var ejet af flere generation af samme familie, indtil Christian Holstrup overtog i 2002. Han er oprindelig udlært i Bingo Foto i København NV, men kom siden til kæden PhotoCare.

Overhalet af udviklingen

”Jeg kom til, fordi ejeren døde og ingen ville overtage. Det var i de gode tider for branchen og der var fuld gang i den, så jeg synes, det var spændende. Der har været mange rigtig gode år, hvor vi bare var en fast del af folks tur i centret, men udviklingen har overhalet os. Folk køber kameraer på nettet eller i de store varehuse, der kan sælge meget billigere, og min kerneforretning, billederne, klarer folk selv, så det kan ikke hænge sammen længere,” siger Christian Holstrup, som allerede i 2018 begyndte at se kurven var faldende.

”Det er ikke sådan, at det er nogen stor overraskelse. Vi kunne godt se, at pilen pegede nedad og derfor tog jeg allerede i marts beslutningen om at lukkede ned. Men det var alligevel mærkeligt at fejre 18 års jubilæum i butikken i juli samtidig vide, at et par måneder senere ville det være slut,” siger Christian Holstrup.

Hvad der nu skal ske, ved han derimod ikke.

Nye muligheder

”Jeg har ingen plan b. Nu skal jeg ud og søge job. Jeg har jo arbejdet med foto i 35 år og styret butik i 18 år, så jeg har nok nogle kompetencer. Men det er ikke til at vide. Nu skal jeg måske bruge september på at rydde op og tænke over tingene og så er det bare i gang. Men jeg tror på, at der ikke er noget der er så skidt, at det
ikke er godt for noget andet,” siger Christian Holstrup, som kommer til at savne de mange kunder i det daglige.

”Jeg har mødt rigtig mange af Ballerups borgere gennem årene og har fulgt folk. Man har fået en snak og har hjulpet folk med stort og småt. Det gør vi stadig, selvom det mest handler om service og ikke så meget om indtjening. Så det er vemodigt, men også en æra der skal slutte – og en ny der skal begynde,” siger Christian Holstrup, der altså lukker albummet endeligt den 31. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *