Vi vil Ballerup Rideskole
Debat I Ballerup Kommune er vi så heldige at have Danmarks tredjestørste rideskole med mere end 500 medlemmer. Det er vi glade for, og den vil vi socialdemokrater gerne bevare.

Vi ved, at ridning er sundt for både krop og sjæl, og at samspillet mellem rytter og hest er dybt afhængig af, hvordan vi ser og behandler hestene. En rideskolehest kan kun holde i et vist antal år, og pt. står rigtig mange af rideskolehestene overfor en pensionering i løbet af de næste tre-fem år.

Desværre er rideskolen spændt temmelig hårdt for økonomisk, idet forpligtelserne i driftsaftalen mellem kommunen og rideskolen har medført, at der ikke er økonomi til at udskifte hestene. Og en rideskole uden heste, er en temmelig kedelig affære.

Vi ønsker selvfølgelig ikke at trække tæppet væk under vores rideklub, så derfor skal vi have kigget på, hvordan en driftsaftale fremadrettet kan gøres økonomisk bæredygtig. Jo bedre betingelser kommunen kan levere til rideskolen, des større trivsel og velvære ses ude i staldene, og langt flere børn og unge får glæde af vores rideskole.

Vi ser derfor frem til at diskutere driftsaftalen med de øvrige partier i budgetforhandlingerne for 2021 og frem. Målet må være en mere rimelige driftsaftale mellem Ballerup Rideskole og kommunen, som sikrer, at rideskolen fremover får bedre økonomiske rammer at arbejde ud fra, så de måske om et par år når frem til at være Danmarks førende rideskole.

3 kommentarer om “Vi vil Ballerup Rideskole”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Med andre ord.

  Kommunens skatteydere skal betale endnu flere penge til rideklubberne, så de små som store kan få en ridetur på en hest.
  Det vil Rideklubberne sikkert blive glade for.

  Idet at have snablen ned i Kommunens pengekasse altid har været et eftertagtet mål for flere organisationer, private som offentlige.

 2. Jeanette siger:

  Det skal ses i lyset af, at det er en kæmpe stor sportslig fritidsaktivitet for både børn, unge og voksne, hvor motoriske, fysiske og sociale færdigheder udvikles og venskaber skabes på kryds og tværs. Der er et særligt fællesskab og de gør mere end blot at give en ridetur, de lærer faktisk at ride, dygtiggøre sig og ride stævner og sammen med hestene, udvikle sig både fysisk og psykisk, håndtere heste, læren om deres fysiologi, de lærer om sikkerhed, kammeratskab og mange andre ting. De afholder en del arrangementer for kommunens børn og unge.
  Det er ikke bare et sted som suger penge ud af kommunen og skatteborgerne. Rideskolens heste og ponyer trækker så sandelig deres del af læsset, rent økonomisk. Derfor er de vigtige for rideklubben. Jeg håber stedet vil bestå, det er et trækplaster både i og uden for kommunen.

 3. Gert Larsen siger:

  Hvis man kendte bare lidt til det at have hest var man vel lidt mere tilbageholdende med den form for kommentarer.
  Det ville måske være bedre at se de glade og målrettede unge mennesker strejfe rundt. Det er da også en sundere interesse at komme ud blandt hestene og ud i luften end sidde og glo ned på mobiltlf eller hænge ved en pc.
  Kommunes borgere betaler for en masse i forvejen og her kynnecman måske spare på de der bydels penge som IKKE altid er generelt gennemtænkt.
  Her tænker jeg på et perkurstativ klasket op på plænen bag NEXT en alutrappe fra ingenting til
  Ingenting over en sti samme sted men alt for lav .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *