Til kamp mod ubudne grønne gæster
måløv-naturpark-13.jpg
Der er masser af natur i Ballerup, blandt andet i Måløv Naturpark. Men der er også mange invasive plantearter, som Ballerup Kommune nu vil til livs med en ekstra indsats. Foto: Arkivfoto
De kommende år skal de gøres en ekstra indsats for at bekæmpe invasive plantearter i Ballerup Kommune. Nu er der sat penge af til kampen.

Natur er godt. Det er de fleste i Ballerup Kommune enige om. Men meget natur skaber også en masse sideeffekter, som man ikke er så glad for. Blandt andet de såkaldte invasive plantearter, som eksempelvis pileurt.

Dem vil man meget gerne af med og derfor har teknik- og miljøudvalget sat 800.000 kroner af til bekæmpelsen af de grønne ubudne gæster.

Kampen mod de invasive arter er en lang og sej kamp og derfor har Ballerup Kommune lagt en strategi med fire konkrete indsatser, der skal komme ukrudtet til livs.

I dag er den største kilde til ukrudtsbekæmpelse bjørnekloen, men der er andre arter, som skaber problemer. Især invasiv pileurt, men også vild pastinak, armensk brombær samt rød hestehov og gyldenris.

De invasive arter udfordrer naturen og især pileurten breder sig med ødelæggende virkning på veje, bygninger og broer, på både kommunale og private grunde.

Den er svær at bekæmpe, da den skal bekæmpes forskellige alt efter art og derfor tager bekæmpelsen lang tid – ofte op til ti år.

Der er en lang række frivillige der i dag bekæmper blandt andet rød hestehov langs åerne i Måløv , så de ikke eroderer siderne på åen og dermed ødelæger vandets forløb.

Konkrete indsatser

Ballerup Kommune vil fremover give borgerne information og kurser i bekæmpelse af de invasive arter, som en af de indsatspunkter man vil sætte i gang.

Desuden vil Ballerup Kommune kortlægge området ’nord for Lundegården’, hvor der er meget pileurt og hvor man vil sætte ekstra ind.

Man vil desuden sikre en række arealer tæt på private matrikler samt kommunale ejendomme og veje. Endelig vil man støtte de frivillige borgeres indsatser og sikring af åløbene i Måløv.

Udover de fire konkrete indsatser vil man også sætte en række mindre tiltag i gang mod de øvrige arter, hvor det er nødvendigt.

Man frygter, at naturen visse steder simpelthen vil være utilgængelig, hvis man ikke sætter ind og derfor har man altså afsat 800.000 allerede i år til den ’grønne kamp’.

1 kommentar om “Til kamp mod ubudne grønne gæster”

  1. M Rasmussen siger:

    Det havde været nyttig information at linke til information om de invasive planter eller som minimum have billeder af dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *