Stor, større, Parmo
Parmo-gavlmaleri-copy.jpg
Søren Parmos letgenkendelige fantasidyr pryder nu hele gavlen på det gamle mejeri i Kirke Stillinge på Vestsjælland.
Kunstneren Søren Parmo fra Måløv har udsmykket gavlen på det gamle mejeri i Kirke Stillinge. Et værk på 25 kvadratmeter udført på 12 timer.

Kunstner Søren Parmo fra Måløv var et smut i det vestsjællandske i sidste uge. Her havde han travlt med de helt store malerspande og pensler, da han fik stillet en cirka 25 kvadratmeter stor gavl til rådighed.

Det er det gamle mejeri i Kirke Stillinge ved Slagelse, der har fået en farverig overhaling med Parmos velkendte fantasidyr, som også boltrer sig i galleriet hjemme på Måløv Hovedgade.

Sponsoreret kunst

Det gamle mejeri huser i dag et kunstgalleri ’MØLLER i mejeriet’ ejet af Finn Møller, og da han sidste år mødte Søren Parmo til en snak om en kommende udstilling, kom de to på idéen med det kæmpe store gavlmaleri.

Galleriejeren har fået en masse lokale virksomheder til at sponsorere maleriet, som Søren Parmo malede i fri hånd – ved hjælp af en meget lang teleskopstang og en lift.

Det færdige resultat kan nu ses af alle – lokale såvel som de tusindvis af sommerhusgæster, der hvert år lægger vejen forbi på vej mod Stillinge Strand.

12 timers arbejde

Det er faktisk ikke første gang, at Søren Parmo laver så stort en maleri. Tilbage i 2010 lavede han sammen med nogle børn i Tivoli et maleri på hele 32 kvadratmeter.

Men det er første gang han udsmykker en hel husgavl – og det tog ham kun cirka 12 timer, hvilket i sig selv er en præstation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *