Skal gulvet renoveres, fornyes eller slibes?
Ballerupbladet.dk-Dlcs.jpeg
SPONSORERET INDHOLD: Et gulv skal kunne holde til meget, og det er nærmest forventeligt, at der før eller siden kommer et hak i trægulvet eller en rids i lakken. Dette er typiske brugsskader, men hvordan vedligeholder du et trægulv på bedst mulig måde?

Et gulv skal kunne holde til meget, og det er nærmest forventeligt, at der før eller siden kommer et hak i trægulvet eller en rids i lakken. Dette er typiske brugsskader, men hvordan vedligeholder du et trægulv på bedst mulig måde? Det er ikke fordi, der er noget i vejen med en rids i lakken, men trægulve skal vedligeholdes – om ikke andet, så når man flytter ud af sin lejebolig.

Vi ser nærmere på, hvordan du sikrer dig de flotteste gulve gennem gulvafslibning, så du igen kan komme til at nyde dine flotte trægulve, eller den næste beboer kan komme til at nyde dem.

Gulvslibning
Det er typisk ældre boliger eller lejligheder, der har et smukt trægulv, hvor gulvafslibning er nødvendigt. Man kan selv vælge at slibe gulvene, men det kræver, at ens hænder er skruet rigtigt på. Der skal nemlig lidt erfaring til for at få et ensartet udtryk, hvilket er vigtigt, når det er et gulv, som man går på, og møblerne skulle også gerne kunne stå sikkert i vatter.

Man kan derfor også søge om assistance, så slibning af gulvet bliver gjort professionelt. Når du får gulvet renoveret af eksperter, vil du også opleve, at gulvet får et udtryk af professionalisme. Gulvafslibning via et professionelt gulvfirma, kan give dit ældre trægulv sin glød og æstetik tilbage.

Det er nemlig typisk manglen på æstetik, der får folk til at udskyde gulvafslibningen, hvilket er synd, da en god vedligeholdelse af et trægulv betyder, at du har gulvet i længere tid. Gulvafslibning er ikke noget, der skal gøres hvert år, men har man et smukt trægulv, skal man i hvert fald ikke være bange for at slibe gulvet.

Renovering af gulvet
Trægulvet kan også blive i så dårlig stand, at der ikke er en anden udvej end at slibe gulvet. Desværre er gulvafslibning ikke altid nok til at redde gulvet, hvorfor det kan være nødvendigt, at det bliver totalrenoveret. Dette betyder desværre, at gulvene skal rives op, og der skal lægges et nyt gulv.

Har man et flot og ældre trægulv, er det derfor vigtigt at vedligeholde gulvet med en omgang gulvafslibning, da det ellers kan ende med, at man mister sit flotte gulv.

Slibning af gulve ved fraflytning af lejebolig
I 2014 kom der en ny lovgivning omkring, hvordan vedligeholdelsen af lejemålet skulle opgøres, så man som lejer ikke endte med en stor regning. Står du derfor og skal til at flytte ud af lejligheden, kan det være en god idé at tjekke den nuværende lovgivning.

Lovgivningen er lavet til lejers fordel, så du ikke kan blive hæftet for noget, du ikke selv har forårsaget. Det kan derfor være en god idé at orientere sig i lejeloven, når man fraflytter, så man er sikret, at man får en fair del af sit depositum tilbage.

Gulvafslibning er én af de typiske poster ved en fraflytning af lejeboligen, og alt efter udlejeren kan det variere, om depositummet går til en slibning af gulvet, eller om lejeren selv betaler, idet han ser det som almindeligt slid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *