Praktikpladser – er vi med på noderne ?
Debat Trepartsaftalen mellem regeringen, arbejdsgiver og lønmodtagerorganisationer blev indgået sent torsdag aften, hvor der afsættes over 5,4 milliarder kroner over tre år til at holde hånden under lærlinge, elever og virksomheder

Vi skal stadig uddanne den kommende generations unge, selv under denne krise. Det en god aftale, der hjælper virksomhederne med at beholde lærlinge og tage nye ind, det næsten gratis.

Vi halter bagefter med praktikpladser, allerede før coronakrisen. Det ville være fantastisk, hvis denne aftale gør, at vi kommer i mål med at få udlært 10.000 flere unge.

Vi er bagud med dette, men kan gøre det bedre med en række ambitiøse tiltag, der skal gøre det økonomisk overskueligt selv for virksomheder, som er i en vanskelig situation, at oprette nye praktikpladser og beholde deres elever.

Hvad kan vi så gøre i Ballerup, vi skal hjælpe både virksomheder og de unge med at finde et match.

Dette skal vi have på dagsordenen i kommunalbestyrelsen, hvordan vi kan få denne gode aftale gjort bedre ved at bruge vores viden om virksomhederne, arbejdsmarkedet og de unge her i kommunen.

Alle gode forslag til, hvordan vi kan hjælpe, er velkomne. For det er nu, vi skal handle, så vi kommer stærkt ud af krisen .

Så spørgsmålet er: Er vi med på noderne, her i kommunen?

1 kommentar om “Praktikpladser – er vi med på noderne ?”

  1. Leif Haak siger:

    Praktikpladser til unge er : “En rigtig vinder disponering for fremtidens arbejdsmarked for arbejdsgivere, lokalsamfundet , virksomheden og m/k praktikkanten”.
    Specielt med regeringens forhøjede tilskud, som baner vejen for en god økonomi for virksomheden og i særdeles godt for fællesskabet i Ballerup kommune. Det er meget indsigtsfuld af byrådsmedlem Per Mortensen (A) at skrive om fremtidens skatteydere og fremtidens vækst motorer for de virksomheder, der har veluddannede unge mennesker. Fremtidens konkurrence afgøres med dygtige, engageres og veldannet medarbejdere med spidskompentencer og viden om fremtidens kommende teknologi. Det er bare om at kommen igang for virksomhederne, at melde sig ind kampen om Danmarks fremtid – Vores unge .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *