Lille Frø hoppede forbi Baltoppen
Lillefrø-baltoppen-copy.jpg
De to skuespillere og en kameramand var alene i lokalet i Baltoppen LIVE, da Teater Fantast spillede ’Lille Frø’, som blev livestreamet til skoler og børnehuse.
Teater Fantast opførte deres populære børneforstilling ’Lille Frø’ i et tomt Baltoppen LIVE, hvorfra det blev livestreamet til 500 skole- og børnehavebørn.

Når folk ikke kan komme i teatret, må teatret komme til folket.

Folket var tirsdag formiddag 500 glade børn fra Ballerups institutioner og indskoling – og teatret var et lille hold fra Teater Fantast, som har lavet forestillingen ’Lille Frø’, der er baseret på Jakob Martin Strids populære børnebog af samme navn.

Men da de mange børn selvfølgelig ikke må samles i disse coronatider, sad de hjemme i deres respektive klasselokaler og børnehuse og så forestillingen, som blev livestreamet fra Baltoppen LIVE i Ballerup.

”Vi står her på scenen i Baltoppen LIVE, lige i nærheden af jer, så hvis I griner rigtig højt, så kan vi høre jer!”
Indledte de to skuespillere Stine Q. Pagh og Ditte Ylva Olsen, som indtog scenen sammen med alle de sjove frø-dukker.

Men udover de to og kameramanden, som sørgede for at sende forestillingen ud til alle ungerne, var salen i Ballerup ganske tom. Det er en noget anden oplevelse for både publikum og skuespillere, men det er hvad der kan lade sig gøre i disse coronatider.

”Der er ingen tvivl om, at vi hellere ville have tilbudt børnene en ægte teateroplevelse. Der sker noget magisk, når teater møder et publikum. Men med den nuværende situation var det oplagt at finde en ny måde at give børnene en kulturoplevelser på,” fortæller Anne Rasmussen, der er kulturkonsulent i Ballerup Kommune.

Grinende børn

Nogle af dem, der så med på afstand, var 1.H fra Skovvejen Skole Vest. Deres lærer Marie Schjoldager kunne, i modsætning til skuespillerne i den tomme teatersal, i den grad høre børnene grine.

”Det var en virkelig god forestilling. Børnene var vilde med de mange narrestreger, som den lille frø lavede, og de syntes, det var rigtig sjovt, at frøens ballade blev til kunstværker,” fortæller Marie Schjoldager.

Eleverne fra 1. H har tidligere på året set en anden Teater Fantast-forestilling. Den gang foregik det tæt sammen i teatermørket på Baltoppen LIVE, og derfor var det en lidt alternativ oplevelse at sidde på en stol i klasselokalet og se teater.

”Det var fantastisk at høre fra børnemunde, at de var glade for forestillingen, men også at de var bevidste om, at det havde været anderledes end at se det rigtig, og at de allerhelst ville have set forestillingen på Baltoppen LIVE,” fortæller Marie Schjoldager.

Tirsdagens livestreaming var arrangeret i et samarbejde mellem Kulturtjenesten, Baltoppen LIVE og Ballerup Bibliotekerne.

Rundt om på kommunens skoler og institutioner sad omkring 500 elever og kiggede med – blandt andet 1.H på Skovvejens Skole Vest.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *