Forårets udstilling er tilbage på Gammelgaard
gammelgaard-copy.jpg
Et af Dorte Østergaard Jakobsens værker, som kan opleves på Gammelgaard, er installationen ’Under Fladen’. Foto af Dorte Krogh
I marts blev udstillingen med Dorte Østergaard Jakobsen brat afbrudt. Nu er den åben igen frem til 21. juni.

Onsdag den 27. maj slog museet Gammelgaard atter dørene op til en gensyn med forårets stemningsfulde udstilling ’Under Over Fladen’.

Da samfundet lukkede ned for at mindske spredningen af coronavirus i midten af marts, var museet nemlig kun halvvejs i udstillingen med tekstilkunstner Dorte Østergaard Jakobsen, så nu, hvor de har fået lov at åbne dørene for publikum igen, har de fået omrokeret kalenderen og dermed forlænget udstillingen.

Som titlen ’Under Over Fladen’ antyder, er Dorte Østergard Jakobsens udstilling en leg med ord, hvor der ligger en del dobbelttydighed bag.

Med afsæt i hendes egne oplevelser med langturssejlads på Middelhavet og naturens helende kraft og meditative påvirkning af sindet inviterer hun publikum ind i sine to kæmpeinstallationer med opfordring til at lade sindet falde til ro.

I ét rum befinder man sig på bunden af et uendeligt, duvende silkehav, i et andet får et lysende gulv af mønsterfræset akryl og store sejl tankerne til at flyde frit på kryds og tværs af fortid, nutid og fremtid.

’Under Over Fladen’ kan ses på Gammelgaard frem til søndag den 21. juni. Der er fri entré.

Dorte Østergaard Jakobsens ’Over Fladen’. Foto af Dorte Krogh

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *