Farvel til ’burde’
Unavngivet-6.jpg
De fleste ved god, hvad de skal spise og hvordan de kan tabe sig, men de færreste ved hvorfor de så ikke lykkes med at holde deres vægttab. Derfor har diætist Nadja Vienberg skrevet bogen ’Du burde ingenting’.
Diætist Nadja Vienberg har skrevet bogen ’Du burde ingenting’, som handler om psykologien bag sundhed og vægttab.

Ordet ’burde’ er et ord, vi alle kender – og mange kæmper med. Vi burde se ud på en bestemt måde. Vi burde træne mere. Vi burde spise sundere.

Eller burde vi?

I en ny bog, skrevet af diætist Nadja Vienberg, er svaret ganske klart: Du burde ingenting. Hvilket også er titlen på bogen, som beskæftiger sig med psykologien bag sundhed.

”Når folk hører ordet diætist, ser de ofte en fedtprocentmåler, et målebånd og en kostplan for sig. Derfor vil mange måske også forvente, at en bog skrevet af en klinisk diætist, vil præsentere alt det ’vi burde spise’, hjælpe os til at komme ned på den vægt ’vi burde veje’ og stille råd og anbefalinger op for hvor meget ’vi burde træne’. Det er dog på ingen måde min intention med bogen,” fortæller Nadja Vienberg, der er født og opvokset i Smørum og Ballerup.

Hvorfor fremfor hvad

Nadja Vienberg mener, at man skal fokusere på noget helt andet, hvis man gerne vil tabe sig og leve sundere

”Hvis vi virkelig skal tage hånd om de mennesker der kæmper, og hvis vi virkelig skal arbejde med vægttab, så bliver vi nødt til at se bagom psykologien på sundheden, og se på ’hvorfor’ vi spiser og ’hvorfor’ vi ikke kan opretholde et vægttab. Fremfor at se på ’hvad’ vi skal spise for at være sunde og ’hvad’ der skal til for at opnå et vægttab,” siger hun og tilføjer:

”Der er ikke kommet én klient ind ad døren hos mig, som ikke har vidst ’hvad’ de skulle spise, eller ’hvordan’ man taber sig. Til gengæld har de ikke vidst ’hvorfor’ de så aldrig lykkedes med deres vægttab, eller ’hvorfor’ de blev ved med at overspise i søde sager.”

Det har hun skrevet en masse om i sin bog ’Du burde ingenting’, som udkom i april.

Nadja Vienberg er autoriseret klinisk diætist, specialiseret i overspisninger (BED) samt certificeret madmentor og mastercoach.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *