Byerne før og nu
ballerup-museum-udstilling-copy.jpg
Miniaturebygger Tove Palm har skabt den lille bitte udstilling 'Småt er godt'.
Ballerup Museum er genåbnet og viser blandt andet en udstilling af før-og-nu-fotos fra Skovlunde, Måløv og Ballerup.

Fra tirsdag den 2. juni kan man igen få stillet sin lokalhistoriske tørst med et besøg på Ballerup Museum i Pederstrup.

Genåbningen sker i overensstemmelse med regeringens udmeldinger og retningslinjer, og museet har indført en række nye tiltag for at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Byerne før og nu

Fra fredag den 5. juni kan man opleve en ny form for særudstilling, når museet for første gang åbner en udendørs udstilling i Pederstrup.

Den hedder ’Samme sted en anden tid’ og tager publikum med på en tidsrejse gennem byerne Ballerup, Måløv og Skovlunde.

Gamle fotos af byerne vises sammen med nye fotos fra samme steder og fortæller historierne om byernes forandring.
Udstillingen fortsætter online på museets nye hjemmeside Ballerupmuseum.dk, med flere ’før-og-nu-fotos’ for de nysgerrige og de, der endnu ikke kan komme til Pederstrup.

Der vil løbende komme nye fotos til, når museet dykker længere ned i sit billedarkiv – og når interesserede borgere dele deres egne fotografier med museet.

Miniaturehuse

På Pederstrupgård kan man opleve endnu en ny særudstilling ’Småt er godt’ med to dukkehuse og to børneværelser i miniformat.

Selvom udstillingen er lille, skal der afsættes tid til at gå ind i detaljen. Alle møbler, tapeter, planter og selv nips er nøje gennemarbejdet af miniaturebygger Tove Palm og har forlæg i rigtige rum og ting fra tiden 1940’erne til 1975.

Sidste men ikke mindst kan man også se særudstillingen ’Med penslen i hånden’ om Storfyrstinde Olgas kunstneriske virke. Udstillingen nåede kun lige akkurat at åbne, inden museet blev lukket ned som følge af Covid-19. De flotte malerier og interessante historier kan derfor stadig opleves på Pederstrupgård.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *