Bordtennis gavner hjernens funktion og styrker sociale bånd:
Ballerupbladet.dk-Spil-ApS.jpeg
SPONSORERET INDHOLD: Sådan kommer du godt i gang

Forskning har vist, at bordtennis holder godt gang i hjernen, og derfor anvendes denne sportsgren som kur mod demens og Alzheimers hos særligt ældre. Men foruden at være godt for hjernen byder bordtennis også på en række andre sjove fordele, hvis du vælger at begynde i en bordtennisklub. Den gamle sportsgren spirer igen, og det kan vi alle glæde os over i dag.

Lige her kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med at spille bordtennis – uanset din alder og niveau. Der findes nemlig en række af forskellige klubmiljøer landet over.

Bordtennis stimulerer gennem farver og fingersnilde
Hvordan hænger bordtennis og hjernen sammen? Det handler primært om, at hjernens funktion forbedres gennem fysisk aktivitet, og her har bordtennis nogle yderligere funktioner. Generelt for sport handler det om det sociale samt evnen til at holde hjernen i gang, når vi taler om forebyggelse af demens og Alzheimers. Samværet med andre mennesker under fysisk aktivitet vil nemlig stimulere hjernens kognitive funktion.

Bordtennis er sundt for hjernen grundet to ting i samspil med hinanden. Først og fremmest er puls og vejrtrækning langt mere kontrolleret i bordtennis, hvor du blot skal bevæge fødderne en smule og armen med dit bordtennisbat. Derudover er bevægelserne kontrollerede, hvilket er godt for den ældre krop og eventuelt slidte led.

Det rette bordtennisbat er essentielt
Udstyr til sportsgrene kan lyde som en dyr fornøjelse, men når det kommer til bordtennis, er det en helt anden sag. Når du melder dig ind i en klub, vil der blive stillet borde til rådighed, og det samme gør sig ofte gældende med bolde. Derfor skal du kun erhverve dig et bordtennisbat, og her har du rig mulighed for at finde det rette bordtennisbat fra Stiga, Scenic eller Technic.

Det rette bordtennisbat skal passe til dit niveau. Er du nybegynder, skal du erhverve dig et bordtennisbat med moderat skrueevne og god stabilitet. Dette giver dig den bedste kontrol over dit bordtennisbat, så du kan arbejde med din teknik. Er du mere øvet, kan du vælge et bordtennisbat, der tillader dig at øge teknikkens niveau inden for skrueteknikker og gode slag.

Sådan kommer du godt fra start
For at komme godt i gang med bordtennis kræver det typisk, at du finder frem til et klubmiljø, der stemmer overens med dit niveau, din alder og dine forventninger. Vil du anvende bordtennis for at styrke hjernen, kan du kontakte Ældre Sagen eller den lokale sportsforening for at høre om dine muligheder. Dette kan være en god måde at få etableret en kontakt til forskellige foreninger, så du nemmere kan udvælge den rette.

Derudover er det væsentligt at møde op med et godt mindset, der er åbent for nye bekendtskaber, hvilket der er rig mulighed for i klubmiljøer, hvor I kommer hinanden ved under træningerne. Lige så vigtigt det er at holde sig fysisk i gang, lige så vigtigt er det med sociale relationer. På den måde kan klubmiljøet også leve videre uden for banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *