2,7 millioner kroner til flere lærere
læserbrev SF er sammen med regeringen og de andre støttepartier blevet enige om udmøntningen af de penge, der blev forhandlet til flere lærere i finansloven for 2020.

I 2020 er der samlet for alle kommuner afsat 275 millioner kroner til flere lærere. Beløbet stiger herefter til 400 millioner kroner i 2021, 550 millioner kroner i 2022, og fra 2023 og frem er der afsat 807 millioner kroner.

I 2020 ligger den andel af beløbet, Ballerup Kommune får tilført til flere lærere, på 2,7 millioner.

For SF har det været et krav, at kommunerne forpligter sig til at anvende pengene til flere lærere. Der er hårdt brug for flere lærere på skolerne, hvor dagene er blevet længere og klasserne er blevet større.

Vi har under coronakrisen set, at elever har fået mere ud af undervisningen med færre elever i klassen. Der skal være mere tid til at se det enkelte barn.

Vi har aftalt, at beløbet til flere lærere over de kommende år næsten skal tredobles. Men vi er ikke færdige med at styrke folkeskolen efter flere års besparelser. Vi arbejder for mindre skoleklasser, at eleverne får flere timer med to voksne og kortere skoledage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *