Samordnede kryds – også i weekenden
læserbrev Vi har modtaget dette svar på sidste uges læserbrev fra Lars Hjelmqvist 'Så holder vi dér':

Kære Lars. Jeg giver dig ret i, at det ikke umiddelbart virker logisk, at du skal stoppe for rødt i weekenden ved Leo Pharma, når der ikke er biler på Industriparken eller ved Leo Pharma. (Se Lars’ læserbrev: Så holder vi der)

Situationen virker ulogisk, når der ikke kommer biler fra sidevejene i det omtalte kryds, men det er faktisk ikke kun bilerne fra sidevejene, der afgør, om du skal holde for rødt. Det er lyssignalet i krydset Ballerup Byvej/Malmparken, der styrer, hvornår der er rødt eller grønt ved Industriparken.

De to kryds er nemlig samordnet. Vi har indført samordningen, fordi vi i myldretiden har haft problemer med ophobning af biler fra krydset med Ballerup Byvej, der ikke kunne nå ud af krydset ved Industriparken, når signalet skiftede til rødt. Det gjorde, at krydset blev blokeret, så biler fra Industriparken ikke kunne komme ud i krydset, når de fik grønt.

Nu skifter signalet ved Industriparken til rødt et stykke tid før signalet ved Ballerup Byvej, så vi kan få de fleste biler igennem krydset ved Ballerup Byvej uden, at der kører nye biler frem i krydset ved Industriparken.

Man kan mene, at den funktion ikke bør fungere uden for myldretiden, men hvis den ikke var der, så ville bilister, der overholder fartgrænsen, komme til at holde for rødt ved Ballerup Byvej i stedet, og så er der intet sparet alligevel.

Både i og uden for myldretiden gælder, at du kun kommer til at holde for rødt ét sted. Signalerne er nemlig indrettede sådan, at du får grønt lys ved Ballerup Byvej/Malmparken, hvis du har holdt for rødt ved Industriparken.

Samordning af kryds er generelt en kompliceret affære, da der er mange hensyn at tage i forhold til biler, scootere, cykler og gående på alle tider af døgnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *