Esport skaber fællesskab i Klub Skovlunde
Esport-Nye-tricks-copy.jpg
Drengene fra Klub Skovlunde får tips og tricks af træner Allan Profft fra Ballerup Esport. Billederne er taget, inden coronakrisen ramte, hvor de nåede at mødes et par gange i klubben. Foto: privatfoto
e-sport Mens store dele af foreningsdanmark er lukket ned for aktiviteter, fortsætter mange esport-foreninger deres undervisning og træner stadig i virtuelle fællesskaber. Og nu bliver det muligt for et nyt esport-fællesskab i Skovlunde igen at tænde for computerskærmene.

Det nye esport-fællesskab nåede kun at møde hinanden til et par træninger, inden coronakrisen ramte. Forventningsfulde kastede de sig over det populære spil CS:GO, og der gik ikke lang tid, før der blev snakket taktik, givet gode råd og uddelt high fives. Nu har Ballerup Kommune givet grønt lys til, at det nystartede fællesskab igen kan træne sammen.

Drengene er udvalgt til et 12 ugers esportsforløb i et nyt samarbejde mellem Klub Skovlunde, Ballerup Esport og Ungeindsatsen i Ballerup Kommune. Her bliver drengene undervist af uddannede esportstrænere fra Ballerup Esport – trænerne skal både coache gamerne til at udvikle sig, stille dem opgaver, give dem nye spilværktøjer, lære dem at kommunikere i spillene samt motivere dem til at bidrage til en sund kultur både online og offline.

Springbræt til fællesskab

Allan Profft og Benjamin Løfberg er trænere for drengene gennem hele forløbet, og de har begge stor erfaring med at opbygge sunde fællesskaber omkring sporten:

”Når man bruger timer sammen i samme spil, så kan snakken hurtigt falde på meget andet, end hvor fjenden er. Drengene lærer hinanden at kende på kryds og tværs, og snakken går. Det er netop kombinationen af at blive en bedre spiller og fællesskabet i foreningen, der gør træningen god,” fortæller Benjamin Løfberg.

Formanden for Ballerup Esport, Thomas Silfen fortæller, hvorfor de som forening er gået ind i samarbejdet:
”Esport kan være med til at trække nogle af de unge hen i klubben, som måske ellers ville sidde alene hjemme på værelset og spille. Esport kan altså være et godt springbræt til fællesskab med andre, hvor deltagerne får følelsen af foreningsånd og sammenhold – drengene går fra at være gamere til at være en del af et hold.”

Gennem de kommende tre måneder vil drengene blandt andet deltage i turneringer og få inspirerende oplæg om esport, samarbejde og konflikthåndtering som del af DGI-træneruddannelse. Håbet er, at de vælger at fortsætte som hjælpetrænere og kan være med til at danne en forening under Ballerup Esport i lokalområdet.

1 kommentar om “Esport skaber fællesskab i Klub Skovlunde”

  1. Massive The one siger:

    Benji loco ser fresh ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *