Der er flere interesser i spil i Ellebo
læserbrev Vi har fået følgende svar på sidste uges læserbrev om Ellebo-lokalplanen

Kære Jesper Lund. Du skriver i dit indlæg i Ballerup Bladet (Læserbrev: Er det politikerne eller bygherre der bestemmer?), at jeg har lovet at fjerne generende bebyggelse i Ellebo-lokalplanen, men at det ikke er sket. Det er faktisk ikke korrekt citeret, jeg skrev, at jeg ønskede, at vi kunne få fjernet den del som generede ved Grønnemarken, det kunne vi så ikke, fordi projektet så ikke kunne hænge sammen.

Der er imidlertid sket store tilpasninger af den endelige lokalplan på baggrund af de høringssvar, vi fik ind: Fire byggefelter mod syd og vest er fjernet, ligesom beplantningsbæltet ned mod Roasvej er udvidet. Ved Grønnemarken er der taget to etager af byggeriet af hensyn til husejerne på Grønnemarken.

Det er faktisk udtryk for en stor lydhørhed fra politisk hold. Men du har da ret i, at vi ikke har fjernet al ny bebyggelse.

Der er jo flere interesser i spil her: Naboerne skal fortsat have både lys og luft, men Ballerup Ejendomsselskab skal naturligvis også kunne udnytte deres grund til en ny bebyggelse. Dels for at erstatte de boliger, der måtte rives ned, dels for at de kan få projektet til at hænge sammen økonomisk – det er der jo ikke noget odiøst i.

Samtidig vil projektet efter kommunalbestyrelsens vurdering bidrage til at skabe den mere tætte og livlige bymidte, som vi ønsker.

Referencen til Kartoffelrækkerne har du helt misforstået. Der står jo netop, at et attraktivt område som Kartoffelrækkerne har en bebyggelsesprocent på 120, altså langt mere end de 95, som Ellebo-planen lægger op til. Bebyggelsesprocenten for Ellebo svarer til den, der også er gældende i den øvrige bymidte omkring Banegårdspladsen.

Det er politikernes vurdering, at lokalplan og bebyggelsesplan for Ellebo tager alle rimelige hensyn til naboerne, samtidig med at Ballerup Ejendomsselskab får mulighed for at opføre en varieret og åben bebyggelse på Ellebo-grunden med dens attraktive og stationsnære beliggenhed.

1 kommentar om “Der er flere interesser i spil i Ellebo”

  1. Jesper Lund siger:

    Kære Hella Tiedemann

    1.000 tak for svaret, hvor vi for første gang får en indrømmelse af en sammenhæng mellem lokalplanens store ambitioner og Ballerup Ejendomsselskabs økonomi.

    Det er vi flere, der har haft en mistanke om. Om der “jo ikke er noget odiøst i det”, som du skriver, vil jeg overlade til andre at vurdere…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *