Busspareplan: Politikere på tilbagetog
læserbrev Så gik det endelig op for et flertal af partier i Region Hovedstaden, at deres borgerfjendske besparelser på busser og regionaltog, var skrækeksemplet, for hvordan man ikke driver respektfuld og demokratisk politik.

Først vedtog S, Å, LA, R, SF, V og K, at spare 15 millioner kroner på forringelser af vigtige busruter samt lokalbane. Efter beslutningen – desværre ikke før – sendte man besparelsen ud til høring.

Mens disse linjer læses, er den “hellige politiske alliance” på 180 grader tilbagetog. Man er bange for vælgerne. Og protesterne over at ville nedlægge bus 120 og 55E samt store forringelser af 350S, 40E, 380R, 390R gjorde udslaget til tilbagetog. Og det omfatter også besparelserne på lokaltog mellem Frederiksværk og Hundested. Ballerup Kommune er den kommune med de største foreslåede besparelser.

Og hvad kan vi så lære af det uskønne forløb, hvor regionspolitikere fra blandt andet S, V, K og R blev undsagt af deres egne partifæller, i de kommuner, hvor forringelserne var aftalt?

Vi kan lære, at før der træffes beslutning om væsentlige besparelser, som totalt har indflydelse på mange borgeres trafikvaner, så skal der selvfølgelig ske en troværdig og reel høring af borgerne. Det har vi i Dansk Folkeparti hele tiden krævet, men desværre forgæves.

I DF er vi ikke bange for vælgerne, men vi er bange for, at et flertal af partier i regionsrådet, desværre kun “forstår” borgerne, når der er valgmøder forud for valg til regionsrådet.

Hvad med at forny stilen og føre politik på borgernes præmisser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *