Privatøkonomi for begyndere: Lynkursus i budgetter
markus-spiske-3Tf1J8q9bBA-unsplash-scaled.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Det er ikke nogen hemmelighed, at privatøkonomi er et emne de fleste danskere holder sig for sig. Økonomi er sjældent noget vi taler om i det her land, og det kan faktisk have nogle konsekvenser, hvis ikke man taler høj om, at man ikke har styr over økonomien

Det er ganske normalt at føle sig bekymret over sin privatøkonomi, hvis man f.eks. har en usikker jobsituation eller lignende. I Danmark findes der mange forskellige lånetyper, og det kan være svært at holde styr på forskellen mellem privatlån, samlelån og de andre typer lån, markedet har at tilbyde.

Hvis man er usikker på, hvor man skal start med sin privatøkonomi, så skal man læse med her. I denne artikel gennemgår vi nemlig budgettet i en privatøkonomi lynhurtigt, så alle kan være med. Vi brækker budgettet i stykker og forklarer, hvordan man skaber det bedste økonomiske overblik over sin egen økonomi som overhovedet muligt. Læs med og bliv klogere på, hvad et budget går ud på, og hvordan man kan få en sundere økonomi ved at lægge et budget for privatøkonomien.

Sammenlign indtægter og udgifter
Det første man skal gøre er at samle alle sine indtægter og faste udgifter, hver eneste måned. Det vil altså sige løn, understøttelse, børnepenge mm. indgår i den kategori, der hedder indtægter. Derudover tæller husleje, gæld, mobilregninger, afbetalingsregninger og lignende månedlige betalinger med i den kategori, der hedder udgifter. Ved at fratrække de faste udgifter fra indtægterne finder du ud af, hvor mange penge du har til resten af måneden. Ved at fratrække de udgifter du har fra indtægter får du det rådighedsbeløb du har tilbage til resten af måneden, og kan på den måde finde ud af, hvor du skal bruge resten af dine penge hver måned.

Find ud af, hvor du bruger flest penge
Mange netbanker er i dag rigtig gode til at hjælpe med at lægge et privatbudget for deres kunder. Flere banker tilbyder muligheden for, at man kan lægge budgettet på deres platform og ved hjælp af forskellige konti, få banken til at trække de faste beløb, hver måned fra en budget-konto. Flere banker, bl.a. Jyske Bank har yderligere en funktion, der gør det muligt at se, hvad man har brugt sine penge på over en given periode. Her er udgifterne delt op i alt fra indkøb, fritid og diverse, transport mm., så det er nemt at overskue, hvad pengene er gået til i en given måde. På den måde kan man blive klogere på, hvordan man bruger sine penge og få et bedre økonomisk overblik.

Sov bedre om natten og bekymr dig mindre med et solidt budget
Det er nemlig videnskabeligt bevist, at privatøkonomien er årsagen til bekymring hos mange danskere. Mange mennesker oplever en forringet livskvalitet fordi de bruger størstedelen af deres vågne timer på at bekymre sig om deres private økonomi. Derfor kan der også være flere sundhedsmæssige fordele ved at skabe et solidt budget og danne et fornuftigt overblik over sine private finanser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *