Hvor kan man parkere i Ballerup?
P-pladser-4.jpg
Lige nu parkerer mange på parkeringspladsen ved Bydammen. Den bliver snart lukket, når der skal bygges boliger. Så skal mange til at holde lige på den anden side af vejen, ved det gamle posthus. Foto: privatfoto
Parkering Der er gang i rigtig meget bygge- og gravearbejde i Ballerup bymidte. Det giver udfordringer i forhold til p-pladser, hvor der sker store ændringer den kommende tid. Her er Ballerup Bladets lille guide i p-kaosset.

De fleste har nok bemærket, at der bliver bygget og gravet på livet løs i denne tid i Ballerup bymidte. Også selvom trafikken er mere stilfærdig i denne corona-tid, så bliver der stadig bygget og det giver visse udfordringer i forhold til at finde en parkeringsplads, når man skal handle.

Her er en lille guide til, hvor man kan finde en p-plads og hvad der kommer til at ske med de velkendte p-pladser i den kommende tid.

Heldagsparkering

Hvis man skal parkere sin bil hele dagen, så er der 137 heldagsparkeringspladser på Lindevænget på den såkaldte pendlerplads og 97 pladser bag ved Ballerup Rådhus. De pladser vil der ikke blive ændret på.

Novafos arbejder stadig på Lindevænget, men det arbejde slutter efter planen i løbet af meget kort tid.

Også på p-pladsen bag ved Meny graves der, men det skulle være overstået efter påske.

Plads til boliger

Parkeringspladsen ved Lidl og ved apoteket på Bydammen nedlægges, idet der skal bygges boliger. Det samme vil ske med pladserne ved Ahornsvej, da der skal etableres byggeplads til de nye boliger.

De handlende skal derfor primært holde ved det gamle posthus, hvor der genindføres tre-timers parkering ligesom man kan parkere bag ved Meny. Hvis man har en p-tilladelse til de pladser, der bliver nedlagt, så vil den gælde for pladserne ved posthuset.

Handicap og taxa

De midlertidige handicappladser og taxaholdepladser bag apoteket og Bydammen vil midlertidigt blive flyttet til posthuset og når Banegårdspladsen står færdig ved årets udgang, vil der blive etableret både handicappladser og taxapladser på Banegårdspladsen.

Udover de nævnte ændringer er Ballerup Kommune i gang med at vurdere antallet af parkeringstilladelser og tidsbegrænsningen på pladserne tættest på gågaden, således at p-pladserne tættest på Centrumgaden er forbeholdt kunderne, mens folk der bor eller arbejder i bymidten må holdelidt længere væk.

Man kan læse mere om p-pladser og følge med i udviklingen på www.ballerup.dk/bymidte, hvor man også kan se, om visse projekter bliver rykket på grund af den helt ekstraordinære corona-situation, som landet står i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *