For mange elever pr. toilet
læserbrev Kære Peter Als. Tak for dit svar. Det er ny viden for mig, og bestemt et godt initiativ, at der igangsættes et Toilet Heaven Light projekt med henblik på renovering af skolernes toiletter.

Som forælder og vidne til toiletforholdene på min søns skole, Måløvhøj skole, afdeling Måløv, bekymrer det mig dog, at du tænker, at en ’opfriskning’ løser det problem vi ser i den aktuelle bygning i indskolingen. Det er flere toiletter der skal til – naturligvis sammen med et kulturarbejde, så eleverne efterlader toiletterne i fin stand.

Din udtalelse om at forholdene med 44 elever pr. toilet ”nok er i underkanten” undrer mig. Sundhedsstyrelsen anbefaler maksimum 10 elever pr. toilet i indskolingen, og der ligger naturligvis en faglig begrundelse bag denne anbefaling. Ifølge Sundhedsstyrelsen ér det for få toiletter. Det bekymrer mig, at du som politisk ansvarlig i kommunen ikke anerkender problemet, når det ligger langt fra sundhedsmyndighedernes anbefaling.

Du skriver, at forholdene i den aktuelle bygning ”… efter mine oplysninger ikke er et særsyn”. Det legitimerer vel ikke de aktuelle forhold?

Efter jeg har åbnet for drøftelsen af vores børns toiletforhold er jeg blevet stoppet af forældre på skolen, i den yngstes daginstitution og i byen, hvor jeg hører forældre til børn i både indskolingen og i de større klasser, som er frustrerede og bekymrede over, at deres børn dagligt døjer med konsekvenserne af de dårlige toiletforhold; forstoppelse, inkontinens m.m.

Det er dybt bekymrende for vores børns sundhed og trivsel og selvom det bestemt er godt med politisk fokus på renovering af toiletterne, så løser nye sæbedispensorer og toiletbørster desværre ikke problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *