Flere vil dyrke idræt
Idrætsmedlemmer.jpg
Flere og flere vil være medlem af en idrætsforening i Ballerup og på landsplan. Der er kommet 729 flere medlemmer i de lokale idrætsforeninger i det seneste år.
De lokale idrætsforeninger oplever medlemsfremgang. Fra 2018 til 2019 har idrætsforeningerne i Ballerup Kommune fået 729 flere medlemmer.

Det kan godt være, at alt ligger stille for tiden og at der ikke er gang i idrætshallerne og sportspladserne lige nu. Men når der igen kommer aktivitet i samfundet, er der stor sandsynlighed for, at der vil være godt mylder i idrætshallerne rundt omkring i kommunen.

For den nyeste opgørelse fra Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) og Dansk Idrætsforbund (DIF) viser, at der fra 2018 til 2019 er kommet 729 flere medlemmer i de lokale idrætsforeninger, så der i dag er 16.311 medlemmer fordelt på kommunens 78 foreninger.

Flere i gang

Siden 2014 har DGI og DIF samarbejdet med TrygFonden og Nordea-Fonden samt en række kommuner landet over om Bevæg dig for livet-samarbejdet, der skal gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Selvom Ballerup Kommune på nuværende tidspunkt ikke er med i Bevæg dog for livet-samarbejdet, så har man også i Ballerup Kommune en målsætning om at få flere til at bevæge sig og blive aktive.

Den største fremgang ses på lidt utraditionelle områder som gang og fiskeri.

På landsplan er der også en fremgang at spore, og det er første gang, at der er over 2,3 millioner medlemmer på landsplan. Der er fremgang i alle aldersgrupper fra børn til seniorer og særligt indenfor idrætter som fitness, svømning og tennis har der været fremgang i det forgangne år.

 

Fakta: Vækst og fald i lokale sportsgrene:

De største procentuelle stigninger i lokale sportsgrene er:

Gang : 113 procent
Fiskeri: 80 procent
Kampsport: 75 procent
Fitness: 67 procent

Største fald:
Løb : 47 procent
Taekwondo 44,6 procent
Dart: 13,6 procent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *