COVID19-testcenter åbner i Ballerup Idrætsby
Corona-testcamp-06-18-20.jpg
Der er blevet arbejdet hurtigt i weekenden, hvor de store hvide telte er kommet op i Ballerup Idrætsby. Fra i dag skal de fungere som nyt testcenter for COVID19 Foto: Kaj Bonne
I denne uge åbner 11 nye testcentre for COVID19 rundt om i landet. Et af dem ligger i Ballerup Idrætsby.

Henover weekenden har der været heftig aktivitet i den ellers så corona-stille Ballerup Idrætsby. For på grusarealet bag Topdanmark Hallen er der blevet opført et nyt testcenter for COVID19.

Det er staten, som står for etablering og drift af testcentret i Ballerup, som er et af i alt 11 nye centre, der åbner rundt om i landet i denne uge. Det sker efter gode erfaringer fra de første fem testcentre, som har været i gang siden sidste uge.

Testcentret i Ballerup åbner i dag mandag morgen og forventningen er, at der vil kunne testes omkring 600 personer om dagen.

Det er sundhedsmyndighederne, der indkalder folk til test i centrene, og det vil blandt andet være kommunalt ansatte, der kan tage en tur forbi de hvide telte i Ballerup Idrætsby for at få tjekket, om de mon skulle være smittet med COVID19. Dem, der får tilbudt test, vil modtage indkaldelse via digital post eller brev fra Statens Serum Institut.

I følge Ballerup Kommune vil det være ansatte med borgerkontakt fra pleje- og sundhedsområdet, samt voksensocialområdet, der bliver tilbudt testen – og der er udelukkende tale om personer uden symptomer. Personer med symptomer på COVID-19 bliver ikke testet i testcentrene, men i det eksisterende sundhedssystem.

Med opsætningen af de nye telte i 11 danske byer udbygges den samlede testkapacitet, og planen er at centrene på sigt skal kunne teste op mod 20.000 om dagen.

I første omgang vil der i testcentrene kun blive testet for, om man har COVID19. Men på sigt vil man også kunne udføre antistoftest, som kan vise, om man har dannet antistoffer, og dermed allerede har haft COVID19, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

 

FAKTA:

De 11 nye testcentre opføres i: Ballerup, Hvidovre, Hillerød, Roskilde, Bornholm, Kolding, Esbjerg, Herning, Viborg, Thisted og Hjørring.

I forvejen er der fem testcentre i København, Næstved, Odense, Århus og Aalborg.

Det er staten, som står for etablering og drift af testcentret i Ballerup og vil desuden sørge for, at der kommer trafikstyring i området.

Testcentret har åbent klokken 9-17 på hverdage. Forventningen er, at 600 borgere kan blive testet om dagen.

Fotos: Kaj Bonne

 

 

 

5 kommentarer om “COVID19-testcenter åbner i Ballerup Idrætsby”

 1. Martin Jensen siger:

  Så mangler vi bare at man kan booke en tid
  Sundhedsstyrelsen har endnu ikke gjort det mulig at vælge Ballerup test center.

 2. Martin Jensen siger:

  Så blev der mulighed for at bestille tid til test i Ballerup
  Tålmodighed er en dyd

 3. Stig Lynard siger:

  Skal man booke tid for coronatest ??? Havde ellers fået indtrykket af at Ballerup testcenter var et drive in center.

  Vh.Stig Lynard.

 4. Frank Hansen siger:

  Hvordan bestiller man tid til test.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *