Ballerup-borgere berørt af 225-timersreglen
Debat De seneste uger er der blevet lavet aftaler om hjælpepakker for omkring 300 milliarder kroner hovedsageligt for at holde hånden under det danske erhvervsliv. Og blandt andet herved viser coronakrisen, at vi i Danmark har valgt en rigtig god måde at organisere vores samfund på, hvor alle der kan bidrager, men at vi modsat også kan få hjælp, hvis vi selv får brug for det.

Selvom vi har hjulpet mange, så mangler vi stadig at hjælpe borgere berørt af 225-timersreglen. Disse borgere er nogle af dem med færrest penge at gøre godt med.

225-timersreglen betyder, at borgere som har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i et år i løbet af de sidste tre år skal have arbejdet mindst 225 timer inden for det seneste år for ikke at blive sat ned i ydelse. Dette kan for nogen lyde som et mindre krav, men her må man huske på, at vi har borgere som arbejdsgivere ikke vil ansætte.

Ifølge tal fra efteråret 2018 var omkring 95 borgere i Ballerup berørt af 225-timersreglen. I øjeblikket ansættes folk ikke, men fyres og det kan derfor være tæt på umuligt at få et job, der gør det muligt, at leve op til arbejdskravet.

Derfor ønsker SF at sætte arbejdskravet i bero.

Når vi, med rette, opretter hjælpepakker til milliarder, kan der selvfølgelig også findes penge til denne relativ lille udgift, der hjælper de økonomisk dårligst stillede.

 

(SIden indlægget er skrevet, er netop 225-timers reglen blev sat i bero, red.)

1 kommentar om “Ballerup-borgere berørt af 225-timersreglen”

 1. Musa Kekec siger:

  Hej Ina

  Dejligt at SF gerne vil gøre noget ved dette – så langt så godt.

  Beslutningsgrundlaget ligger i Folketinget og ikke lokalt i Ballerup. Jeg har derfor lidt svært ved at forstå hvorfor du adresserer dette her…? Tag endelig fat såfremt der er lokale tiltag du ønsker at diskutere således at vi kan have en dialog herom 🙂

  PS: Folketinget har heldigvis sat den i bero, hvilket giver god mening i denne svære tid for alle borgere.

  Mh
  Musa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *