350S skal ikke spares væk
læserbrev Ballerup og særligt Lautrup risikerer dårligere kollektiv trafik, hvis regionen gennemfører de planlagte besparelser på bus 350S.

Ballerup og særligt Lautrup risikerer dårligere kollektiv trafik, hvis regionen gennemfører de planlagte besparelser på bus 350S. Den kører blandt andet til Lautrup og giver dermed de 20.000 studerende og ansatte mulighed for, at lade bilen stå og bruge det klimavenlige alternativ i form af kollektiv trafik.

I Enhedslisten arbejder vi for bedre kollektiv trafik og vores repræsentant i regionen har således også arbejdet imod forringelserne af busserne fra starten. Og så er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at borgmester Jesper Würtzen, kaldte en spade for en spade i Lorry: Det er en ommer! Buskørslen for 350S skal ikke forringes.

Besparelsen er en politisk beslutning, og i det notat regionsrådet har behandlet fremgår det, at det er nødvendigt at spare 20 millioner kroner på regional udvikling, fordi der er faldende antal passagerer 2019/2020, altså før coronakrisen. Nu er faldende passagertal jo ikke en stationær størrelse og i selv samme notat, fremgår det, at regionspolitikerne med få investeringer kan afhjælpe manglende fremkommelighed for busser, løfte kvaliteten og medvirke til at vende passagerudviklingen.

Og så er det jeg bliver virkelig forundret. Har regionsrådspolitikerne ikke forstået, at vi er midt i en klimakrise, at vi skal reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2020. Klimakrisen er ikke en sjov lille ting vi bare skyder til side i ly af coronakrisen.

Jeg vil på det kraftigste opfordre regionsrådet til, at vågne op, tage arbejdstøjet på og finde de nødvendige midler og se at få forbedret den kollektive trafik og bidrage til at reducere klimabelastningen og trængslen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *