Sundhedsskadelig trafikstøj
læserbrev Under Venstres regeringsansvar blev der sidste år afsat 1,6 milliarder til støjbekæmpelse. Det var en helt nødvendig prioritering, fordi mange danskere bliver generet af trafikstøj på hjemmeadressen.

Undersøgelser har for længst vist, at Ballerup hører til et af de områder i landet, hvor problemet er størst. Der var derfor god grund til at se frem til, at pengene blev omsat til støjreducerende tiltag for at lægge en dæmper på tog og vej i Ballerup.

En ny EU-rapport viser de nedslående konsekvenser ved at være udsat for støjforurening. Vejstøjen er ikke bare irriterende og forstyrrende, den skaber også sundhedsproblemer for de mærkede borgere. Forskningen viser, at støjforureningen medfører en øget risiko for blodpropper i hjertet, ligesom der er mulige sammenhænge med slagtilfælde, brystkræft, tyktarmskræft og diabetes. Det er stærkt bekymrende.

Ligeså bekymrende er det, at regeringen foreløbig har udskudt forhandlingerne om en infrastrukturplan med støjreducerende initiativer til et ukendt tidspunkt i fremtiden. Det betyder desværre, at borgerne i Ballerup må vente lidt endnu, før de bliver hjulpet af med de værste støjgener.

Jeg har netop bedt trafikministeren forholde sig til den nye EU-rapport, som viser helbredsrisikoen ved støjforurening. Venstre har gjort forarbejdet – nu venter vi bare på regeringens vilje til at reducere trafikstøjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *