Petanqueklub kæmper for overlevelse
Petanque-klub-kopi.jpg
Ledøje Petanquebane ligger naturskønt og har været lejet af klubben i mange år, men er nu opsagt. Derfor forsøger de at finde penge til at købe grunden så de kan beholde banen.
Petanque Ledøje Petanque Club har i mange år lejet et område, hvor de har deres store bane. Nu er de blevet opsagt, men vil i gang med finde penge til at købe jorden.

Ledøje Petanque Club, der i år kan fejre sit 25 års jubilæum, må nu slås for sin overlevelse. Baggrunden er, at klubben er blevet sagt op som lejere af det areal, klubbens baner er anlagt på, med udgangen af 2020.

Klubben har siden 2001 haft en aftale om at leje arealet syd for Ledøje, hvor de med sponsorers hjælp og en kæmpe indsats fra medlemmerne, har fået anlagt et meget flot petanque-anlæg. Et anlæg, der i flere år har været brugt til landsholdstræning, og som ifølge klubben har kostet mindst 200.000 kroner at anlægge.

Nu har udlejer valgt at opsige klubbens lejemål med udgangen af året. Dog er klubben blevet tilbudt at købe jorden, hvis de inden november i år kan rejse købesummen på godt 400.000 kroner.

Den sum har klubbens bestyrelse nu sat sig for at skaffe.

Nedsat en taskforce

”Vi har haft et godt samarbejde med udlejer i snart 20 år. Men det tyder på, at de er blevet utålmodige i forhold til fremtiden. Hvis ikke vi kan skaffe midlerne til at købe banerne, er realiteten jo, at banerne er tabte for os. Og uden baner, er der ingen klub. Så dette er også en kamp for klubbens overlevelse”, siger formand for Ledøje Petanque Club, Jack Pedersen.

Klubben har nedsat en lille taskforce, der skal forestå arbejdet med at skaffe købesummen. De vil forsøge at få opbakning fra såvel egne rækker, sponsorer, Ledøjes borgere og Egedal Kommune i arbejdet med at skaffe midlerne.

”Det er bestemt ikke nogen let opgave. 400.000 kroner er mange penge for en klub af vores størrelse. Men vi håber, at vi kan skaffe bred opbakning til at løse den. Det er jo også et åndehul for byen, og det sted vi sammen holder sankthansfest, der risikerer at forsvinde. Men vi tror på, at det kan lykkes. Og ethvert bidrag er velkomment,” udtaler medlem af taskforcen, Henrik Wolfhagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *