Penge på vej til ’mystiske’ fodgængerfelter
Fodgængerfelt-3.jpg
Fodgængerovergangene ud for Måløvhøj Skole, afdeling Østerhøj, har i mange år fungeret som de skal. Men faktisk ved ingen med sikkerhed, hvem der har lavet dem.
Politikerne har besluttet, at sætte penge af til at lovliggøre to fodgængerovergange i Måløv. Ingen ved helt, hvem der i sin tid har etableret dem.

Normalt er det ganske åbenlyst at større og synlige vejarbejder udføres af eksempelvis kommunerne. Men det forholder sig noget anderledes med to fodgængerovergange på Klakkebjerg i Måløv, som politikerne netop har bevilget penge til at færdiggøre.

De to overgange skal have etableret lovpligtig belysning og de skal desuden godkendes af politiet.

De har i mange år ligget ud for Måløvhøj Skole afdeling Østerhøj og er fritliggende, altså uden belysning. Desuden er de ikke registret nogen steder og derfor ved ingen, hvem der lavet dem eller hvornår.

”Vi har undersøgt alt og spurgt alle steder for at finde ud af, hvem der har lavet dem. Hverken forvaltningen eller politiet ved noget. Det er meget mystisk,” siger Hella Hardø Tiedeman (A), formand for teknik- og miljøudvalget.

Hun understreger dog, at udvalget først skal kigge på det hele igen og finde ud af, om der er behov for at have to overgange på det sted, inden man endeligt bruger de 150.000 kroner, som kommunalbestyrelsen har afsat, på at forbedre overgangene.

Blev aldrig færdigt

Mens man klør sig undrende i hovedbunden hos Ballerup Kommune og hos politiet over de mystiske fodgængerovergange sidder der en mand i kommunalbestyrelsen med en idé om, hvad historien bag er.

Det er SF’eren Ulrik Falk-Sørensen, som har været aktiv i både politik og lokalsamfundet i mange
år.

”For 35 år siden sad jeg i skolebestyrelsen på Østerhøjskolen, og der snakkede vi ofte om, at der skete mange uheld i området. En elev blev dræbt ved et tragisk uheld på Knastebakken og derfor fik vi sat gang i et stort trafikprojekt, der skulle give mere sikkerhed. Det indebar blandt andet tre fodgængerovergange ved skolen. Det ene blev lavet med lys og de to andre blev sat i gang, men blev aldrig færdige. Der manglede penge, formoder jeg, og tilsyneladende er de aldrig blevet registreret. Hvorfor ved jeg ikke, men tilsyneladende ved ingen noget om dem. Der blev også lavet nogle trafiktiltag på selve Knastebakken som en konsekvens af ulykken, men den store trafikplan blev altså ikke helt gennemført dengang. Det er i hvert fald sådan, jeg mener, det hænger sammen. Men jeg har heller ikke nogle dokumenter, der viser det. Men jeg er sikker på, at det er kommunen, der har lavet det. Det er der ikke nogen andre, der ’bare’ lige laver,” siger Ulrik Falk-Sørensen.

3 kommentarer om “Penge på vej til ’mystiske’ fodgængerfelter”

 1. Jesper Mohr siger:

  Man ved ikke hvornår det er lavet? Har man overvejet at spørge beboerne i området?

  Altså idiotien hos Helle Hardøe-Tidemann rammer nye højder her….

  FYI… Fodgængerfelterne er anlagt i forbindelse med renoveringen af Klakkebjerg cykelstien som blev forlænget ned til Måløv Parkvej i forbindelse med Hastighedsplanen 2015-2020 fra Ballerup Kommune ( udarbejdet af Helle Hardø-Tidemanns forvaltning…hmmmmm ) https://ballerup.dk/sites/default/files/hastighedsplan_2015-2020.pdf

  Jeg giver altså fortabt over hvor tåbeligt det er at forvaltningens egen overhovede ikke ved hvad de laver.

 2. Martin Edens siger:

  Jesper,
  jeg tror det er selve bemalingen som vækker undren, for den blev ikke anlagt samtidigt med det projekt som du refererer til.
  Bemalingen er kommet til siden hen.

  /Martin

 3. Karsten Kriegel siger:

  Måske er det Per Mortensen?

  Han er god til at få lavet sine egne projekter rundt omkring uden om udvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *