Hjælp til karantæneramte i Ballerup og omegn
COLOURBOX28686436.jpg
Hvis man er ''fanget'' derhjemme og har brug for hjælp i disse coronatider, står masser af lokale klar til at give en hånd. Modelfoto: Kelly Jenkins/Colourbox
Mange har meldt sig på banen for at hjælpe karantæneramte i lokalområdet med for eksempel at få bragt dagligvarer ud.

I går blev der dannet en gruppe på facebook med det formål at hjælpe folk i nærområdet, der er karantæneramt på grund af coronavirus. Gruppen hedder ‘Hjælp til de karantæneramte af Corona-virus. Ballerup – Måløv – Skovlunde’ og har allerede flere end 300 medlemmer. Her kan både karantæneramte og folk, der ønsker at hjælpe, byde ind.

Idéen til gruppen kommer fra kommunalpolitiker Hella Hardø Tiedemann, der hurtigt fik sin ”kollega” Thomas Fogh, som også er formand for Foreningen Møllens Venner, og Niels Gulbech-Eiruff fra Venligboerne med.

“Jeg tænkte, at der kommer til at være flere og flere karantæneramte og syge, så hvis vi nu kunne hjælpe hinanden, ville det være en rigtig god idé, og det var både Thomas og Niels heldigvis med på,” fortæller Hella Hardø Tiedemann.   

Trekløveret fik hurtigt etableret gruppen, og siden er opbakningen væltet ind fra alle sider.

“Der er rigtig mange, der byder ind og gerne vil hjælpe, og det er jo den gode historie midt i alt det her; at når det brænder på, så står vi sammen og hjælper hinanden,” siger Thomas Fogh.

Indtil videre har omkring 30 mennesker meldt sig som hjælpere til enten at handle for nogen, stille bil til rådighed eller lignende.

“Der kommer hele tiden flere til, og vi har lavet en liste med kontaktinformationer på alle, så vi har overblik over, hvem der kan hjælpe hvor – og med hvad,” forklarer Hella Hardø Tiedemann.

Indtil nu er det ”kun” hjælpere, der har meldt sig på banen. Der er endnu ingen karantæneramte, der har bedt om hjælp. Men det regner de tre administratorer med, der vil komme i de næste dage og uger. 

Alle er velkomne i gruppen – hvad enten de har brug for hjælp eller vil hjælpe andre. Man finder den her: ‘Hjælp til de karantæneramte af Corona-virus. Ballerup – Måløv – Skovlunde’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *