Vi passer på træerne
læserbrev Jeg er med i naturkvalitetsudvalget og der sætter vi nu fokus på bevaringsværdige træer i kommunen.

Jeg er med i naturkvalitetsudvalget og der sætter vi nu fokus på bevaringsværdige træer i kommunen. Vi har valgt at starte op med at registrere bevaringsværdige træer. Den registrering danner nu grundlag for et arbejdskatalog. I kataloget er der bud på de problematikker og løsninger man kan møde i forbindelse med byudvikling, klimaforandringer mm.

Formålet med træstrategien er at have et grundlag for, hvordan kommunen planlægger, anlægger og drifter kommunens træer.

Når vi får en træstrategi betyder det at der kan opstilles mål for blandt andet træplantningen i de kommende lokalplaner, man kunne også vælge at indføre en principbeslutning om, at når vi fjerner natur, skal der erstattes med natur.

Det ville være rigtig godt at få kortlagt vores værdifulde træer på kommunale arealer, så vi kan få et overblik over antal træer, træernes tilstand, deres alder og art. Udfordringer som skal håndteres ville også være tydeligere med en træstrategi.

Hvis teknik- og miljø godkender, at vi skal have en træstrategi i kommunen, så vil alle borgere med vores Borgertip-app få mulighed for at indmelde de træer, som den enkelte finder værdifulde. Det kunne for eksempel være et træ med lokalhistorisk betydning, et rumskabende, et arkitektonisk smukt træ, træer som øger byens biodiversitet, eller som understreger årstiderne med farver, blomster og dufte.

Alle henvendelser på borgertip vil efterfølgende bliver behandlet af kvalificerede fagpersoner og herefter kan træer, der opfylder de relevante kriterier, udpeges som værdifulde træer.

Det her er virkelig noget jeg ser frem til som borger og lokalpolitiker.

3 kommentarer om “Vi passer på træerne”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Registrere alle kommunens træer, art og alder, passe og pleje dem, og lave et katalog over dem a la dagbog.,
  Kaldet Træstrategi. ??

  Hmmmmm ! det lyder som fast arbejde indtil flere ansatte.

 2. Sanne Fandrup siger:

  Hvordan er Naturkvalitetsudvalget organiseret? Hvem sidder der og med hvilken baggrund?

 3. Karsten Kriegel siger:

  I Naturkvalitetsudvalget sidder dels politikere og repræsentanter udpeget fra forskellige miljø- og naturorganisationer. f. eks. Dansk Naturfredningsforening, Grønt Råd mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *