Fyrstindens kunst på museet
Pensel-i-hånden-kopi.jpg
Blomster og farver var en stor del af Storfyrstinde Olgas kunst. Nu sætter Ballerup Museum fokus på netop den.
Den russiske prinsesse storfyrstinde Olga kom til Danmark i 1920 på flugt fra revolutionen i Rusland. Fra 1930-48 boede hun i Ballerup.

Ballerup Museum markerer 100-året for Olgas ankomst til Danmark med udstillingen ’Med penslen i hånden’, der sætter fokus på Olgas kunstneriske virke.

Olga malede gennem hele livet. På trods af at hun gennemlevede voldsomme begivenheder under 1. Verdenskrig og Den russiske revolution, var hendes yndlingsmotiv smukke blomster og landskaber. Hun malede på alt fra traditionelle lærreder til porcelæn.

Udstillingen fortæller gennem malerier og genstande om Olgas liv og kunst fra Rusland til Danmark og senere Canada. Udstillingen åbner søndag den 1. marts kl. 13-15 ved en reception.

I skolestuen bydes der på kaffe, kage, taler og russisk musik med trioen Trojka. Udstillingen bliver åbnet af museets formand og medlem af kultur- og fritidsudvalget ,Anja Holtze (A).

’Med penslen i hånden’ ses i forlængelse af udstillingen ’Vejen til Ballerup’ til og med søndag den 20. december.
I løbet af året byder museet på rundvisninger og aktiviteter i forlængelse af udstillingen. I foråret kan man for eksempel gå med på to rundvisninger i udstillingen med kunsthistoriker Susan Hauge Jensen.

Man kan følge med på www.ballerupmuseum.dk under ’Det sker’. Har man udenlandske gæster, så er en del af udstillingsteksterne også oversat til engelsk og russisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *