Vind ’Ser du Månen, Daniel’
serdumaanendaniel-credit-martin-dam-kristensen-copy.jpg
I den medrivende ’Ser du Månen, Daniel’ følger vi den unge, danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel af Islamisk Stat i 398 dage. Foto Martin Dam Kristensen/Nordisk Film
konkurrence Filmatiseringen af Puk Damsgårds bestseller ’Ser du Månen, Daniel’ blev et kæmpe hit i biografsalene landet over, hvor den også fik mange anmelderroser med på vejen.

’Ser du Månen, Daniel’ er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, blandt andre den amerikanske journalist James Foley.

I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af filmen på dvd. For at deltage i konkurrencen om ’Ser du Månen, Daniel’ skal man svare rigtigt på følgende spørgsmål:

Hvem har hovedrollen som fotografen Daniel Rye i denne film?

Send svar samt navn og adresse på mail til: vind@ballerupbladet.dk. Sidste frist for at deltage er mandag den 27. januar klokken 12. Vi trækker tre vindere, som får direkte besked på mail – og efterfølgende selv skal afhente filmen på redaktionen i Ballerup.