Skattetrykket er lettet noget over Ballerup
Ballerup-Station-3.jpg
Ballerup ligger nummer 20 på en liste over kommuner i landet med største skattelettelser siden 2002. Det er ganske pænt, men langt fra de kommuner i andet med de højeste indtægter.
Borgerne i Ballerup Kommune har i de seneste år fået skattelettelser for knap 18.000 kroner pr. indbygger. Det er pænt, men langt fra de kommuner med de højeste indtægter.

Det kan godt være, at man siger, at skatten er høj i Danmark. Men faktisk er der indført en række lettelser på indkomstskatten de senere år. Det har givet ganske pæne beløb pr. indbygger. Det viser en opgørelse foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Her har man opgjort, hvor meget de løbende skattelettelser har givet i nettokroner pr. indbygger i hver kommune siden 2002.

Pæn placering

Her viser det sig, hver indbygger i Ballerup Kommune har fået 17.800 kroner i lettelse på deres indkomst siden 2002, hvilket svarer til 6,4 procent af den disponible indkomst.

Tallet rækker til en placering som nummer 20 blandt landet 98 kommuner og altså en placering ganske højt på listen.
Nabokommunen Egedal ligger som nummer otte med en lettelse på 22.500 kroner pr. indbygger, mens Gladsaxe ligger nummer 16 med en lettelse på 19.400 kroner pr. indbygger.

Der er dog langt til topplaceringerne, der indtages af de velhavende nordsjællandske kommuner Gentofte, Hørsholm og Rudersdal med henholdsvis 36.000 , 33.500 og 32.900 kroner i skattelettelser pr. indbygger.

De høje tal hænger sammen med, at indbyggerne i de nævnte kommuner generelt også har indbyggere med højere indtægter.

De kommuner med de laveste skattelettelser er ifølge opgørelsen Ærø, Bornholm og Langeland kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *