Falsk betjent narrede penge fra ældre
Politiskilt-copy.jpg
Sådan ser et politiskilt ud, og man må altid bede om at se skiltet, hvis man kontaktes af en betjent. Foto: Rigspolitiet
politi En ung mand udgav sig for at være betjent og narrede ældre mennesker til at udlevere kontanter, kreditkort og PIN-koder.

En 18-årig mand blev fredag varetægtsfængslet, mistænkt for at have udgivet sig for at være politimand overfor fem ældre mennesker – blandt andet i Ballerup og Herlev – og snydt dem for penge.

Først ringede han til ofrene og sagde, han var fra Københavns Vestegns Politi og efterforskede en sag om økonomisk kriminalitet rettet mod deres konti.

Så mødte han op hjemme hos dem, præsenterede sig igen som politimand, og fik dem til at udlevere kreditkort og PIN-kode, kontanter eller lokkede dem med til en hæveautomat.

Foreløbig er han mistænkt for at have svindlet sig til cirka 50.000 kroner, men politiet efterforsker fortsat sagen – og hører gerne om det, hvis en falsk politimand har franarret andre penge. I så fald kan man kontakte politiet på telefon 114.

”Vi ser med mellemrum, at svindlere udgiver sig for at være andre, end de er. Siger nogen, de kommer fra politiet, så bed altid om at se legitimation og ring til os, hvis du er i tvivl. Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kreditkort,” skriver Københavns Vestegns Politi på deres facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *