Emma skød alle af banen
Emma-Nørholm-Koch-copy-1.jpg
17-årige Emma Nørholm Koch fra Ballerup Skytteforening vandt tre guldmedaljer i weekenden og sikrede sig dermed en plads ved europamesterskaberne i næste måned. Foto: privatfoto
Skydning 17-årige Emma Nørholm Koch fra Ballerup Skytteforening sikrede sig i weekenden en plads ved de kommende europamesterskaber.

Dansk Skytte Union har i denne weekend brugt det internationale luftstævne på 10 meter pistol og riffel i Gundsølillehallen som udtagelse til europamesterskaberne i Wroclaw i Polen, der foregår i slutningen af februar.

Fra Ballerup Skytteforening deltog i damejuniorrækken Emma Nørholm Koch. Juniorrækken er
for skytter op til og med 20 år.

Da skydning er en meget teknisk og ikke mindst mental betonet idræt, er det sjældent at yngre skytter kan blande sig i toppen, men her beviste Emma, der netop er fyldt 17 år, at hun allerede nu er helt med fremme i juniorrækken.

Selvom Norge stillede med hele deres juniorlandshold og Sverige også var repræsenteret af højt rangerede skytter – og de er normalt store medaljeslugere ved de internationale mesterskaber – så var de ikke i stand til at true Emma, der alle tre dage skød sig i finalen, som afholdes blandt de otte bedste skytter fra den indledende skydning.

Og ikke nok med at hun skød sig i finalen, hun satte også dem alle sammen til vægs ved at vinde finalen alle tre dage. En præstation lidt udover det sædvanlige af den unge skytte, da hun aldrig før havde vundet en finale ved et større mesterskab.

Går på topidræts- gymnasium i Norge

Der var ikke andre danske juniorskytter der kom på medaljepladser ved stævnet, men Emma følte sig ikke alene på skamlen, idet hun blev flankeret af en nordmand, som hun til daglig går på Topidretts Gymnasie i Kongsvinger med, da der ikke findes tilsvarende gymnasium i Danmark med mulighed for at kombinere skoledagen med skydetræning.

De flotte resultater fra den indledende skydning, hvor Emma var tæt på at sætte ny dansk juniorrekord, og ikke mindst præstationen i finalen medførte da også, at hun straks efter stævnet blev udtaget til at repræsentere Danmark ved de kommende europamesterskaber i Polen.

Også Ballerup Skytteforenings ældre herreskytte Steffen Olsen gjorde sig godt bemærket ved stævnet, ved næsten at skyde op til sin egen danske rekord, og vinde finalen om lørdagen.

Han er endnu ikke endeligt udtaget til europamesterskaberne, men skal der en med fra Danmark, så bliver det ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *