Dvd-konkurrence: Vind et godt gys
Midsommar-Foto-Gabor-Kotschy-copy.jpg
Den eller så smukke svenske natur forvandler sig til et skrækindjagende univers i filmen ’Midsommar’. Foto Gabor Kotschy/Nordisk Film
konkurrence I denne uge sætter vi tre eksemplarer af den uhyggelige 'Midsommar' på højkant.

Filminstruktør Ari Aster har skabt et lyst og sommerligt gys, der tager udgangspunkt i den ellers så smukke natur i Sverige. Men bag ved alt idyllen og gæstfriheden fra de lokale, gemmer sig rædsler, der i årstidens lyse nætter virker endnu mere skrækindjagende.

Asters debut ’Hereditary’ fra 2018 var en mere ’klassisk’ gyser, hvor ’Midsommar’ virkelig skubber genren og skaber et nyt univers af uhygge.

Dani og Christian er et ungt amerikansk par, hvis forhold hænger i en tynd tråd. Efter en familietragedie inviterer den sørgende Dani sig selv med på Christian og vennernes tur til Midsommerfejring i en afsidesliggende svensk landsby.

Det, der begynder som en afslappende sommerferie i det soloplyste Sverige tager hurtigt en mørk drejning, da landsbyboerne inviterer deres gæster til at deltage i festlighederne, som tager det svenske paradis i en mere og mere foruroligende retning.

Ballerup Bladet udlodder i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af filmen på dvd. For at deltage i konkurrencen om ’Midsommar’ skal man svare rigtigt på følgende spørgsmål:

Hvilket land kommer filminstruktøren Ari Aster fra?

Send svar samt navn og adresse på mail til: vind@ballerupbladet.dk. Sidste frist for at deltage er mandag den 20. januar klokken 12. Vi trækker tre vindere, som får direkte besked på mail – og efterfølgende selv skal afhente filmen på redaktionen i Ballerup.