Integrationsprisen gik til sprogcaféen
integrationspris-copy.jpg
Udvalgsformand Charlotte Holtermann og caféens koordinator Søren Nielsen, der på vegne af caféen modtog prisen. Foto: privatfoto
Ny pris De frivillige bag Røde Kors’ Tal Dansk Café løb med Integrationsprisen. Caféen har eksisteret siden 2015 og holder til på Ballerup Bibliotek

Torsdag efter torsdag står en række dedikerede og engagerede frivillige klar til at åbne dørene til Røde Kors’ ’Tal Dansk Café’ på Ballerup Bibliotek.

Hos de frivillige, hvor flere af dem er tidligere dansklærere, kan man få hjælp til sprogtræning, samtaler på dansk, lektier, avislæsning eller hjælp til at forstå og skrive breve på dansk.

Caféen har eksisteret siden 2015, og den utrættelige indsats fra caféens frivillige sprogkyndige blev torsdag i sidste uge hædret, da Ballerup Kommune for første gang uddelte Integrationsprisen.

Prisen blev overrakt af Charlotte Holtermann, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ballerup Kommune, og foruden klapsalver og lovprisende ord fra udvalgsformanden til caféens frivillige fulgte også en check på 10.000 kroner, der nu kan gøre gavn i caféen.

Og Tal Dansk Caféen dækker et bredt publikum. I årenes løb har caféen nemlig haft besøg fra næsten hele verden – Antarktis er det eneste kontinent, hvor der endnu ikke har været gæster fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *