Alle ka’ karate
karate-copy-5.jpg
Tre generationer med en fælles passion for karate; Didde på 44, Henning på 68 og Lucas på 15.
karate Lucas på 15, Didde på 44 og Henning på 68 år træner alle tre karate hos Jokokan Ballerup Karateskole.

Didde Altunöz er 44 år og arbejder til dagligt som IT-løsningsarkitekt. Det kunne umiddelbart lyde meget stilfærdigt men i Diddes fritid træner hun ’yakami shinsei-ryu’ karate hos Jokokan Ballerup Karateskole sammen med sønnen Lucas på 15 år.

Karateskolen tæller mere end 50 aktive elever, og Didde har trænet i fire år og har i dag det gule bælte.

”Vi træner både børn og voksne sammen og flere kommer som familier. Jeg træner sammen med min søn Lucas, og jeg syntes faktisk, at det gør, at vi er kommet tættere på hinanden. Lucas syntes, at det er fedt, når vi træner med slagpuder og han savnede træningen i sommerferien,” fortæller Didde og fortsætter:

”Et par gange om året har vi stævner hvor man bliver gradueret, og det er rart at møde nogle fra andre klubber. Der træner vi noget andet, end det vi træner til dagligt, og der er en god dynamik under stævnet. Jeg syntes nogle gange, det kan være svært at komme afsted, men jeg kører altid derfra med en super god følelse.”

Indre tryghed og ’street credit’

”En af grundene til at jeg hænger ved er også at det er en super hyggelig klub og vi har det godt sammen. Vores ældste medlem er Henning på 68 år – han er bare megasej. Vi går alle ud og spiser sammen et par gange om året for at fejre gradueringerne. Og så har vi nogle ualmindeligt dygtige instruktører og det er afvekslende træning. Jeg træner selvfølgelig også for at holde mig i form, men samtidigt giver det at træne selvforsvar mig også en form for indre tryghed, hvis jeg en dag skulle komme i en uheldig situation. Og så er det jo ikke dårligt at det også har givet mig en masse ”street credit” på kontoret,” fortæller Didde og griner.

Yakami shinsei-ryu karate er for alle og klubben træner i barfodssalen i Måløvhallen, mandage og onsdage fra 17 til 18, hvor man er velkommen til at møde op til gratis prøvetime.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *