Sådan får du styr på sikkerheden i din virksomhed
Ballerupbladet.dk-Sådan-får-du-styr-på-sikkerheden-i-din-virksomhed-altox-tilrettet.jpg
SPONSORERET INDHOLD: I Ballerup har mange forskellige virksomheder valgt at have deres hovedsæde. Det er nemt at komme til og fra København, og det er derfor en ideel placering. Har du en virksomhed i Ballerup, og arbejder du med forskellige produkter, der indeholder kemikalier? Så er du landet det helt rigtige sted.

Artiklen er skrevet i samarbejde med de sider, der linkes til.

I Ballerup har mange forskellige virksomheder valgt at have deres hovedsæde. Det er nemt at komme til og fra København, og det er derfor en ideel placering. Har du en virksomhed i Ballerup, og arbejder du med forskellige produkter, der indeholder kemikalier? Så er du landet det helt rigtige sted.

Når du arbejder med farlige kemikalier, er der en række sikkerhedsforanstaltninger, du som virksomhedsejer skal sørge for at overholde. Altox.dk kan være din hjælpende hånd, idet det kræver en professionel vurdering at udarbejde forskellige materialer i forbindelse med dine produkter. Det gælder både de produkter, I anvender, og de produkter, I sælger på markedet.

Sikkerhedsdatablade er vigtige
Når det kommer til sikkerhed, er der nogle forskellige faktorer, der er væsentlige for din og andres sikkerhed. Derfor bør du altid få udarbejdet sikkerhedsdatablade på de forskellige produkter, der anvendes. Her kan du få professionel hjælp og rådgivning fra Altox, som har dygtige konsulenter inden for området.

Sikkerhedsdatablade skal være tilgængelige for alle i din virksomhed. De skal altid være opdaterede og lovmæssigt korrekte. Og netop derfor bør du få hjælp udefra. Formålet med et sikkerhedsdatablad er helt overordnet at beskrive hvilken risiko, der kan være ved at arbejde med kemiske produkter. Der skal som regel tages nogle forholdsregler, og det skal sikkerhedsdatabladet oplyse om.

Indholdet i sikkerhedsdatabladet
Hvad et sikkerhedsdatablad skal indeholde er baseret på produkternes styrke og størrelse. Der findes en række krav, der er reguleret af Arbejdstilsynet, og de skal altid overholdes. Først og fremmest skal det være letforståeligt for alle. Det er også et lovkrav, at sikkerhedsdatabladet indeholder 16 punkter, som angiver relevante forhold. Disse forhold kan eksempelvis være brandfare og sundhed.

Derudover kommer nogle særregler, der skal indarbejdes på forskellige måder. Det kan være nogle særlige krav til dine produkter, som er vigtig viden for dine ansatte. Samtidig skal visse produkter være udstyret med en MAL-kode. Denne kode angiver, i hvor høj grad der skal anvendes udsugning og tages andre sikkerhedsmæssige hensyn. Det gælder især produkter som fugemasse, lim eller maling. Disse produkter kommer mange i direkte kontakt med, og derfor er det særlig vigtigt med sikkerhedsdatablade på disse.

Informér dine ansatte
Så snart du har fået udarbejdet et sikkerhedsdatablad og andre tiltag, der øger sikkerheden i din virksomhed, er det på tide at informere dine ansatte. Når der dukker nye dokumenter op, er det langtfra alle, der læser dem. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at informere de ansatte grundigt om de nye tiltag. Her kan du med fordel samle alle til et større møde, hvor du gennemgår nogle af de væsentligste punkter.

Du bør gennemgå nogle af de faktorer, der bliver målt på, og fortælle mere om MAL-koder, så de ansatte forstår, hvorfor de er vigtige. På den måde er du sikker på, at de allesammen når omkring det nye sikkerhedsmateriale.

Lav en opfølgning
Hvis du vil sikre dig, at dine ansatte har læst og forstået det nye materiale, kan du lave en opfølgning på deres arbejde. Det kan være gennem observation, hvor du observerer deres daglige arbejde. Du kan også spørge dem om, hvordan de forstår bestemte passager i et sikkerhedsdatablad, eller du kan få dem til at evaluere materialet. På den måde er du sikker på, at det bliver brugt korrekt. Du bør også benytte anledningen til at spørge ind til eventuelle mangler i de forskellige materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *