Magiba fejrer jubilæum med et brag
Magiba-copy.jpg
Magiba har været aktive i 40 år og er stadig aktive og vitale. Det bliver fejret med en stor jubilæumskoncert i Baghuset. Foto: privatfoto
Musik Det lokale mandolin- og guitarorkester Magiba runder de 40 år. Det fejres med en stor koncert, der skal markere, at det specielle orkester er så vitalt som nogensinde.

Ballerups lokale mandolin- og guitarorkester Magiba fejrer sit 40 års jubilæum med en storslået koncert, søndag den 24. november klokken 15 i Baghuset.

Her kan man opleve tenoren Jonathan Koppel samt orkesterets faste sangsolister Lotte Walther Skyt og Søren Hansen synge velkendte temaer, akkompagneret af orkesteret. Som gæst vil Jonathan Koppel synge nogle af de flotteste arier der findes, primært af italienske komponister.

Lotte Walther Skyt og Søren Hansen giver nogle af deres sange samt synger en duet.
Mange af numrene er egne arrangementer, tilpasset sangerne og orkesterets instrumenter.

Programmet bliver meget varieret med folkloremusik, instrumentalmusik, musical, operette og lidt opera. En række af orkestrets mest populære numre vil kunne høres og der bliver endda plads til et enkelte japansk nummer.

Verden rundt

Magiba blev startet i 1979 af Torben Liljeroth, som med stor ildhu, har ledet orkesteret i alle årene. Daværende musikchef Jørgen Artby spurgte i september 1979 Torben Liljeroth om det lille orkester han havde, ikke ville være med til Musikshow i februar måned i 1980.

Derfor blev Magiba stiftet den 18. september 1979 af Torben Liljeroth, der forsat er orkesterets dirigent. Repertoiret er populær- og kendt musik fra alle verdensdele, folklore- og egne arrangementer fra musical- og filmmusik.

Orkesteret har altid været på 10-16 medlemmer, med en meget stabil gruppe af spillere. Så det er et godt sammenspillet orkester, med god præcision og dynamik.

I årenes løb har orkesteret været på koncertture i England, Skotland, Tyskland, Tjekkiet og Spanien. I Danmark har orkesteret spillet ved mange festivaller og velgørenhedsarrangementer, ligesom de altid har holdt én eller to årlige koncerter i Baghuset.

Billetter til jubilæumskoncerten kan købes på www.lautrupmusik.nemtilmeld. dk/11. Resterende billetter kan købes ved indgangen.

Man kan se mere om orkestret på Magiba.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *