Jonstruplejren åbner for smugkig
Jonstruplejren-4-1.jpg
Jonstruplejren er snart under forvandling fra lukket militært område til en ny bydel. Søndag den 17. november kan offentligheden for første gang få et indblik i områdets fremtid. Arkivfoto.
Det tidligere militære anlæg Jonstruplejren skal omdannes til attraktivt boligområde. Nu kan offentligheden få det første indblik i planerne for det naturskønne område.

Den 1. april blev Jonstruplejren officielt overtaget af statens ejendomsselskab Freja. Det 300.000 kvadratmeter store naturskønne areal, der tidligere har huset en militærlejr, skal omdannes til et attraktivt boligområde.

Siden overtagelsen har Freja i samarbejde med Ballerup Kommune arbejdet på en helhedsplan, der skal omdanne lejren fra et lukket kaserne til et nyt bykvarter, der er integreret med bydelen Måløv-Østerhøj.

Meningen er at der sal være boliger, men også andre anvendelser som kultur- fritids og erhvervsformål.

Kig indenfor

Nu kan offentligheden for første gang kigge indenfor og høre mere om planene for området. Det sker ved en rundvisning søndag den 17. november klokken 13.

Her kan deltagerne stille spørgsmål og komme med input til området udvikling. Desuden vil andre interessegrupper som Grønt Råd og Danmarks Naturfrednningsforening blive inddraget i processen.

Hvis alt går vel kan helhedsplanen for Jonstruplejren vedtages politisk i begyndelsen af 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *