Første DM i derny pace
derny-pace.jpg
Robin Skivild og pacer Rene Dupont tog DM-guldet i superarenaen
cykling Torsdag aften vandt Robin Skivild det første officielle danske mesterskab i disciplinen 'derny pace' nogensinde.

Fynboen Robin Skivild blev torsdag aften kåret som historiens første danske mester i ‘derny pace’. Det foregik i Ballerup Super Arena, hvor der blev kørt over to kvalifikationsheat og en finale på 30 kilometer med ni deltagere.

Skivild blev pacet af Rene Dupont, der tidligere er blevet europamester sammen med Jesper Mørkøv i disciplinen.

Finalen udviklede sig til et tæt opgør mellem fire ryttere. Oliver Wulff Frederiksen, der netop har kørt 6-dagesløb i London, lagde sig hurtigt i spidsen, og førte længe DM-løbet. Med omkring ti omgange igen angreb Skivild og Dupont, og lykkedes med at komme forbi Wulff Frederiksen, der sammen med pacer Dan Schwartz altså måtte nøjes med sølvmedaljer.

Bronze gik til Rasmus Bøgh Wallin, der blev pacet af Michel Rasmussen.

To gange tidligere er der afviklet EM i derny pace i Ballerup Super Arena, men torsdagens løb var det første officielle danske mesterskab i disciplinen nogensinde.

Stævnet blev afviklet af den lokale cykelklub DBC, der gennem vinterne holder masser af store cykelløb i Ballerup Super Arena. Næste stævne er den 21. november.

Fotos herunder: FN Sportsfoto

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *