Få tjekket lungerne
Det er Lungedag onsdag den 20. november og her kan man få lavet et gratis lungetjek i Ballerup Centret mellem klokken 14 og 18.

Hvis man render rundt og hoster, har åndenød eller en lidt pibende eller hvæsende vejrtrækning igennem længere tid, så er det måske en god idé at få tjekket lungerne.

Det kan man så passende gøre på ’Lungedagen’ onsdag den 20. november, hvor medarbejdere fra kommunens sundhedshus tilbyder gratis lungetjek i Ballerup Centret fra klokken 14 til 18. Alle er velkomne til at komme forbi og få lavet en gratis lungefunktionsmåling.

En lungefunktionsmåling er en test, der viser, om ens lungefunktion er normal eller nedsat. Målingen kan afsløre, om man har eller er ved at udvikle en lungesygdom som for eksempel KOL eller astma. Målingen tager cirka 10 minutter, og man får svar med det samme.

Man kan også møde repræsentanter for Lungeforeningen, som kan fortælle mere om deres arbejde. På Lungeforeningens hjemmeside Lunge.dk kan man se en lille video af, hvordan en lungefunktionsmåling foregår samt læse mere om Lungedagen og meget andet.

Omkring 600.000 danskere har en lungesygdom, og alt for mange ved det ikke. Symptomerne kan forvekles med dårlig form eller alderdom, oplyser Lungeforeningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *