Slattenlangpatte og andre heksehistorier
Slattenlangpat-copy.jpg
Man kan blandt andet høre historien om Slattenlangpatte, når Kulturhus Måløv holder ’litterær heksekreds’ på onsdag.
Der er litterær heksekreds i Kulturhus Måløv onsdag den 23. oktober fra klokken 18-21

På grænsen mellem Ballerup og Egedal ligger Lemmehøj, hvor troldkvinden Slattenlangpatte i sin tid holdt til. Ifølge overtroen var hun en underskøn elverpige, der som gammel fik både vorter og utrolig lange bryster, der hang hende helt ned til knæene. De lange, slatne bryster kunne slynges over skulderen, hvilket var meget praktisk, når hun ville løbe for at indfange og dræbe menneskenes børn.

Historien om Slattenlangpatte er blot et eksempel på, hvordan hekse og troldkvinder optræder i litteraturen.
Hvis man har lyst til at høre mere, kan man komme til ‘litterær heksekreds’ og høre, hvordan heksen blandt yngre forfattere i dag har ændret status fra djævelsk syndebuk til symbol på kvindelig frigørelse.

Det er Kulturhus Måløv, som lægger hus til en magisk aften onsdag den 23. oktober klokken 18-21. Aftenen indledes med et kulturhistorisk foredrag af Kasper Opstrup, som er stor kender af det okkulte i litteraturen. Derefter tager det unge skriftkollektiv BMS (Blod Måne Søndag) scenen med deres rituelle, besværgelsesagtige oplæsning.

Undervejs serverer kulturhuset en skål heksesuppe, en kop hekseeliksir og selvfølgelig en uhyggelig god stemning. Billetter kan købes på biblioteket og bib.ballerup.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *